Najdi forum

Odvečna koža :-(

Živjo,

v pol leta sem shujšala za 20kg, brez kake pretirane diete, le s spremembo prehrane (manjši dnevni vnos) in pa z več gibanja (predvsem veliko hoje in telovadba 2-3x tedensko).

Problem pa je zdaj odvečna koža, ki se jo imam na trebuhu in pa nadlahteh ter riti. Vsaj na trebuhu zgleda tako, kot po porodu (sicer otrok nimam). Torej mehko, neelastično itd. Grdo uglavnem.

Kako se je najbolje lotiti saniranje tega problema???

Ker sem obupana, saj bi pri mojih 31 letih seveda še vedno rada imela nekaj od tega, da sem končno shujšala, tako pa me je kr groza…

Hvala!

Glej, takole ti bom rekla: to, da si prehitro shujšala 20 kg, ti je verjetno znano. Ne mislim te nič kritizirati, svaka čast da ti je uspelo…
Jaz sem po porodu v enem letu odvrgla 23 kg in bila v podobni situaciji kot ti, le da je viselo le s trebuha. In sem bila eno leto po porodu totalno obupana, da to je to in jaz bom zdaj celo življenje takšna. Ampak takrat sem se šele zakopala v problem in kot prvo večkrat prebrala, da telo potrebuje od 1/2 do 1 leta, da se prilagodi novi teži, sploh če se je ta precej zmanjšala. Koža pa naj bi za dokončno prilagoditev potrebovala od 1 – 2 leti!!! Torej, če si ti pred kratkim shujšala, potem je koža šele pričela s privajanjem.
Kakorkoli, jaz sem eno leto po porodu začela redno laufat, masirat trebuh (kadar se mi res ni dalo nič drugega, je prav prišel vibratone in kakšen vlažilni gel), delat trebušnjake in se vsakop minuto opominjala, da vlečem trebuh noter. Sedaj to izvajam eno leto in izgled trebuha je res precej boljši. Če stojim oz. ležim na hrbtu, je prav seksi, malo bolj kritično je če se sklonim, najbolj porazno pa je če lezem po vseh štirih, ampak je 70% boljše kot pred enim letom.
Nadaljujem s telovadbo in tekom in vsak teden dodam nekaj trebušnjakov na seznam in mislim, da bo kmalu “skoraj” dobro, ker strije bodo vedno z mano, pa če se na glavo postavim….itak sem se pa že sprijaznila, da sem pač rodila in da ne morem biti takšna kot prej, lahko pa se maksimalno potrudim.
Opozorila bi te še na prehrano . ribe, ribe, ribe. Kadar jih ne jem, uporabljam kapsule omega 3,6,9. Sem prebrala, da to mora bit in tega se držim.

Tako, lep dan in upam, da se boš odločila in šla na pot v boj za lepši trebušček. Za roke in zadnjico ti bo pa upam, kdo drug svetoval. No ja, za zadnjico so stopnice več kot odlične. Meni se kar pozna, da že celo življenje živim v stolpnici brez dvigala….

Se strinjam z Zemljo. Sem izgubila skoraj toliko kot ti, pa se bližam že 50, zato pri svojih 31 ne obupaj.
Prvih 6 mesecev je izgledalo, da ne bo šlo nič skupaj, šele potem so bili rezultati, je trajalo okoli 1,5leta. Sedaj brez problemov nosim dvodelne kopalke in imam prav fajn trebuh, no, na vse štiri se pa tudi jaz raje ne postavljam.
Če se ti da, pa bi ti zelo koristil tudi kakšen fitnes.
Menda pomaga masaža, pa izmenično prhanje s hladno vodo. Nisem ravno prakticirala.
Samo daj času čas, idealno verjetno ne bo, bo pa v vsakem primeru veliko boljše.

Trekica, če si imela teh odvečnih 20 kg več kot polovico svojega življenja, ti ni pomoči, razen operacija.

Ja sem že celo življenje pretežka. Naj povem, da sem šla tokrat iz 97 na 77kg. Se pravi imam “še kar nekaj na lagerju”.

Kot že omenjeno nisem pretiravala s hujšanjem sploh, samo način življenja sem spremenila – prej sem bila čustven jedec recimo. Se pravi redna prehrana, manjši vnos, bolj zdrava, veliko tekočine in redno gibanje (brez kakih laufanj, kolesarjenj, ali drugačnih švic športov), pa so rezultati prišli sami…
In posledice tudi…

In ker imam še vedno preveč kilogramov, in pa že preveč kože, nevem ali si sploh upam še izgubiti kako kilco, da ne bo samo še bolj porazno…

Ma nism si mislila, da bom tako nezadovoljna na koncu…učinek na psiho bi moral biti ravno obraten ane??

js mam eno kolegico ki je shujšala več kot 60 kg. Kožo je imela tako zgubano kot kakšen sharpei http://www.mundinhodacami.blogger.com.br/Sharpey.jpg
veliko se je masirala predvsem je prisegala na šentjanževo olje. Zdej se ji pa po nekaj letih prav nič ne vidi…

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Ah dej dej…

tudi jaz mislim, da si shujšala preveč prehitro, tole zdaj pa je posledica (no, ena od)… še pri sebi opažam, da imam na nogah in zadnjici odvečno kožo, pa sem izgubila 13 kg v roku enega leta, z vsakodnevno vabo.

Mislim, da nisi shujšala nič prehitro, jaz sem še dosti hitreje, zato se ne sekiraj.
Bo pa verjetno res nekaj na tem, kar pravi DRRR. Zemlja se je zredila ob nosečnosti, jaz pa zaradi zdravstvenih težav in predvidevam, da je najina skupna točka ta, da sva to odvečno težo nosili le krajši čas.
Na tvojem mestu ne bi več hujšala, da se koža ustali. Po enem letu ali še več pa boš videla ali lahko izgubiš še kakšen kg ali je bolje, da ne.

največkrat je rešitev adbominoplastika, sploh, če si 30+, ko bi več toliko elastina v koži. ena moja kolgica si je za hujšanje najela osebnega trnerja, ki ji je zagotovil, da bo ta koža izginila, pa je tri leta in še do danes ni. tisto kožo si prov posebej daje v hlače – hudo grdo za videt, koker predpasnik. poznam pa eno, ki je dala narest abd.pl. in je sila zadovoljna – trebuh je lep, je pa brazgotina tako kot pri vsakem rezu in lažja je za 2000 eur 🙂

Zdravo
Zgolj za info:V sloveniji teško najdeš pravega/kvalitetnega osebnega trenerja!
Lp(Denis)

hmm… no….jaz poznam boljšo rešitev kot pa vse te operacije itd… preizkušeno:)

lp, tinka

Pa bi jo morda razkrila ali zakaj si nam to sporočila?

če bi kreme proti celulitu ali odvečni koži delovale, ali karkoli že to je, bi plastiki prvi pohopsali zadevo. te kože pride 5kg in več in zdej bo neki kr razblinilo to in vrnilo elastan v kožo – juhuhu, ne bomo se več starali

am un čist zgori k piše da je u pou leta shujšala 20 kg. nasledn komentar pa piše da je blo to prehitr. js sm shujšu 25 kg v treh mescih. mam mal več kože sam ni tok hudo ker sm še mld mal bom še zrastu pa bo sm šele 15. saj upam da bo

homie, čestitam, zdaj pa samo še držiš to kar imaš si si zmagau

papa

Hvala enako
v štirih mesecih 16 kg, pa ni prav nič prehitro. 4 kg na mesec je dovoljeno, več pa bi bilo kritično za ledvičke, ki se lahko povesijo.
Koža je tudi pri meni za dve številki prevelika, Z mišic se je umaknila maščoba in je ostala samo še viseča koža. Hudo je poleti, ko hodimo manj oblečeni, bo pa že prišla zima in potem niti sama ne bom več opazila gub.
Brala sem vsa sporočilca v upanju, da najdem kaj zase, pa žal nič. ti se nikar ne vdaj. Si še mlada in v tvojih letih je koža še prožna, saj bo še šlo vse na svoje mesto. Pri meni pa (54 lrt) bo najverjetneje malo težje. Pa vseeno ne bom obupala. Nikar pa prosim kakih operacij. Samo korajžno.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni.

Takole bom napisala. Vse se da če se hoče. Najprej je želja in potem volja. Vse skupaj pa naredi človeka srečnejšega, ko vidi rezultate. Sama sem iz natreniranega trebuha po porodu prišla na trebuh, ki se mi ni zdel več zapeljiv. Po skoraj štirih letih vztrajanja, da ga bom spravila nazaj v formo, mi je končno uspelo, da se bolje počutim. Vem, da nikoli ne bo enak, ampak vztrajam naprej. Trening, masaža, afriško maslo, kvalitetna hrana, voda. Vsak mora najti tisto kar mu paše in delat na tem. Ne poslušat druzga, ki bo v tebi videl sebe in te kritiziral. Preizkušaj stvari, išči informacije in glej, da samo pozitivne, da ne obupaš:) Veliko sreče vsem, ki se trudite, da bi pridobili samozavest nazaj.

Lp

New Report

Close