Najdi forum

Odvečna koža

Živjo,

zanima me problem odvečne kože. Je pravilo, da ti ostane odvečna koža, če shujšaš približno 25-30 kg. Se da tudi pri tako velikem zmanjšanju teže ostati po hujšanju brez odvečne kože?

Moj problem je namreč, da sem se v drugi nosečnosti zredila za 30 kg, ostalo mi jih je dobrih 20. Nimam pa strij. Vso težo sem pridobila praktično v pol leta.

Hvala za odgovor in veliko uspeha pri dosegu vaših ciljev.

Nekaj je pogojeno z leti, nekaj s tipom kože, genetiko… Ampak: če boš hujšala počasi (od pol do max 1 kg na teden), jedla zdravo prehrano (sploh omega 3,6,9 maščobe), popila 2 litra vode na dan in redno gibala, potem imaš veliko možnosti, da shujšaš trajno in se izogneš povešeni koži.
Največ težav s povešeno kožo imajo ženske, ki so na hitro izgubile kg s kakšno extremno dieto brez telovadbe. Jaz sem za 24 kg potrebovala leto in pol, ampak kožo imam po treh porodih in pri 31-ih letih še vedno napeto.

Ne bo držalo. Problem z odvečno kožo nimajo nosečnice ali tiste ki so na hitro izgubile kg. Problem je pri tistih, ki imajo že skoraj vse življenje vamp in so začele hujšat pri 40 ali 50-ih letih.

Jaz se kar strinjam z Aninim postom. Koža se povesi, to vem iz izkušenj (sestra, kolegica..). Tako, da se kar drži Aninega nasveta in to, da nimaš strij je velika prednost saj je koža nepoškodovana in še bolj elastična.

Pozdravček

jez se pa strinjam z DRR-jem

Problem z odvečno kožo po izgubi več kilogramov,imajo stari ali pa mladi, če za njo ne poskrbijo (no ja, malo je tudi v genih), Je pa z leti koža zagotovo manj prožna.

Samo nekaj komentarjev žensk ki so shujšale več kg:

• meni je tudi na začetku bila koža kar preveč ohlapna, samo z telovadbo in kremami je postala bolj čvrsta, napeta in gladka….torej telovadba, kreme in voda je glavni zaveznik za lepo napeto kožo
• moja koža se je še posebi izboljšala na nogah in rokah.na teh predelih tut največ delam in se razultati tut hitrej primejo.še zmeram pa me mučijo notranje strani bedr ampak počasi bo tut tm izboljšanje
• Jah tole pa je problem. Shujšala sem okoli 29-30 kg in seveda se je koža povesila. Najbolj me moti na prsih, saj kot mladi punci mi ni prijetno ko so prsi precej nižje kot bi morale biti, tudi na trebuhu, stegnih in rokah se vidi, strije in koža. Telovadila sem sproti in še vedno, mazala sem tudi s kremami a nisem mogla čisto preprečit tega, no seveda je to bilo za pričakovati. Mislim da bom sedaj potrebovala še minus nekaj kilogramov, ogromno vadbe in kremic potem pa mogoče kaj bo. To govorim za trebuh, roke in noge, prsi nikoli več ne bodo iste, razen če grem h kirurgu….

• Meni se je koža popravila pa učvrstila…. vsega skupaj sem zgubila 10 kg, potem pa v teh 3 mesecih po dieti še 5kg. sicer je res, da sem hodila po 3x do 4x na teden v fitnes, zdaj ko je poletje se lahko razgibavam zunaj. številka modrca ostaja ista

Pozdravljeni! Izgubila sem 20 kg v dveh mesecih in pol. Zelo sem zadovoljna z rezultati vendar imam problem z odvečno kožo. Se da to popraviti? Mi zna kdo dati nasvete ali kakšne vaje,kremice,napitke itd.?
Že vnaprej hvala za odgovore,lep pozdrav. 🙂

Jaz sem do sedaj izgubila cca.50kg, še 10 jih nameravam. Od začetka se že veliko gibam, na suho vsak dan krtačim telo, mažem se s kokosovim in arganovim oljem, knajpanje vsakodnevno, masaža z aparatom parkrat tedensko, veliko zdravih maščob, pretežno beljakovine/zelenjava prehrana, veliko vode. In nimam viseče kože. Ni napeta napeta, ampak na videz ni povešena. Se bo pa še izboljšala zagotovo. Niti približno pa ne visi tako kot nekaterim. Edino prsi so…..no niso glih za razkazovat :).
Osebno mislim da je k obnavljanju kože najbolj pripomogla genetika in krtačenje kože. Nisem pa od nekdaj debela. Sem bila par let, prej suha.

Jaz sem tudi izgubila 25kg v petih mesecih. Koža pa niti ni toliko porazna. pijem veliko tekočine zelenega čaja, in gibanje gibanje gibanje. Potem pa fino drgnjenje po tuširanju in krema mastna da se koža malo nahrani…
to je moj recept.

Uf, ne vem… Videla sem že nekatere, ki so ekstremno shujšali, po 50 kg in jim je ostala, kljub treningom, dieti… Amapk 20 kg še ni tako zeloo hudo, saj je preveč, ampak ni, da s ene bi dalo…

Probaj vse, masaža, veliko omega 3, veliko vode, trening z utežmi. Jaz samo vem, da ko sem se par kg zredila, sem dobila edino strije na riti… Vse, kar dobimgor, se mi je pač na rit obesilo… Ki so tam in bodo tam in ne morem nič pomnagat. Motijo me že davno ne več…

Lep pozdrav!

Moje ime je Niko, star sem 16 let. Prejšnje telo avgusta sem se odločil da bom shujšal in sem to tudi storil. Začel sem avgusta pa nekje do februarja. Shujšal sem 28 kg. Preden sem pa začel z hujšanjem sem pa jih imel 107 kg visok sem pa nekje 186 cm. Hujšal sem tako da sem se veliko gibal in malo jedel( jedel sem vse vendar po malo in po 6 uri zvečer več ničesar). Na teden sem shujšal kaki kilogram. Seveda še zdaj tudi skrbim za telo in se veliko gibam vendar gledam tudi na prehrano saj ne želim več hujšati. Zdaj pa glede odvečne kože. Odvečna koža se mi pozna samo na spodnjem delu trebuha vendar ne zelo malo pa.Vendar me vseeno moti. Zdaj sem tudi redno začel delati vaje za trebušne mišice. Zanima me če to kaj pripomore k izgubi odvečne kože ali imate morda kakšne druge nasvete?

Pozdravljeni!

Uporabila bom kar to temo, saj se moje vprašanje nanaša prav na odvečno kožo, ki ostane po hujšanju.

Stara sem 47 let, visoka 165 cm, in pred dvema mesecema sem z 98 kg telesne teže začela s hujšanjem pod vodstvom osebnega trenerja. V fitnesu 3x tedensko delam anaerobne + aerobne vaje, 2x tedensko samo aerobne vaje, zaužijem pa cca. 1000 – 1400 Kcal dnevno. Pijem premalo, ker mi ne gre, a se trudim popiti čim več vode ali nesladkanega čaja. V teh dveh mesecih sem izgubila 9 kg. Moj cilj je shujšati vsega skupaj cca. 30 kg, ampak počasi, v dveh letih. Vem, da mi bo uspelo, saj imam trdno voljo in mi telovadba vse bolj postaja užitek, pa tudi lakota ni prehuda. Počutim se enkratno.

Skrbi pa me odvečna koža, ki mi bo prav gotovo ostala, saj že sedaj opažam, kako se mi poveša, predvsem pod trebuhom, kjer moram največ shujšati (nog nisem nikoli imela debelih). Zato že sedaj razmišljam o operativni odstranitvi kože na trebuhu. Zanima me, koliko stane tak poseg in koliko časa po operaciji se zadeva celi oziroma zdravi. Kdaj po operaciji se lahko normalno hodi v službo in opravlja vsa opravila tako kot prej?

Hvala vsem za kakršnokoli informacijo.

New Report

Close