Najdi forum

Odvajanje sluzi

Pozdravljeni.

Imam vprašanje glede hčerke ( 10 let). Pred 14 dnevi so se iz nenada začele težave z odvajanjem blata. Najprej jo je “pošraufalo”nato je blato bilo kašasto, potem se je pojavila sluz. Naj povem,da težave trajajo še danes. Deklica gre večkrat na stranišče ker misli, da mora odvajati blato vendar odvaja samo sluz- belo- rumena, zraven so prisotni tudi plini. Ko gre res na blato je le to normalne oblike in konsistence, torej driske nima. Nima niti vročine, apetit je dober, nima niti krčev ali kakršnihkoli bolečin v trebuhu, ne pred,ne po odvajanju.Včasih gre sluz ven tudi ko gre samo lulat. Je dan ko je tega manj , in dan ko se to zgodi večkrat.

Res ne vem v čem je problem. Dajemo probiotike že lep čas. Naj povem da je deklica bila tudi cel december na antibiotiku zaradi streptokokne angine, ki se je nikakor ni mogla rešiti zato je zaporedno dobila najprej Ospen 1000,nato Ospen 1500, ter kasneje Klimicin 300 , kateri je rešil zadevo. S Klimicinom je končala 15 januarja. Ves čas trajanja terapije z antibiotikom in se po tem je jemala Linex forte 3 × dnevno.

Ali mislite da se je zdaj pojavila kakšna težava v črevesju zaradi antibiotikov? Kljub temu da smo dodajali Linekse?

    Je možno da je to posledica porušene mikroflore?

Ali je to kakšna okužba?

K pediatri se nisva šli ker nima nobenih drugih kliničnih znakov, samo to odvajanje sluzi, ( brez krčev, driske,bolečin, vročine)?

Kaj se lahko naredim da se to uredi?

Naj povem da deklica ni nikoli imela težav z odvajanjem.

Hvala za vaše mnenje.

New Report

Close