Najdi forum

Odvajanje od ogljikovih hidratov

Se popolnoma strinjam s tabo.
Tudi jaz sem prepričana v to, zato sedaj zeeloo pazim koliko OH dnevno zaužijem in seveda v kakšni obliki.
Mislim, da se vsem splača o tem malo razmisliti.
Pa še naprej veliko sreče pri “uničevanju” odvečnih kilogramov!

ne razumem zakaj se folk vedno tok obremenjuje s prehrano da bi shujšal.. dajte se vsi raje malo začnite s nekim športom ukvarjat pa razgibavat pa boste lahko vse jedli.. seveda v mejah normale..

Nikoli nisem imela težav s kilogrami, vedno sem bila vitke postave vseeno pa sem prebrala dosti knjig o prehrani, te ki ste jo omenili pa res ne. Če pišejo o tem kako je treba pojesti ogromno mesa namesto ogljikovih hidratov potem se s tem ne strinjam saj so beljakovinske diete nezdrave in nevarne. Jaz se držim tega, ukvarjam se z športom, Izogibam se prehrani kot je: pomfri, hamburger, kebab, salame,pršut, paštete, klobase,svinjsko meso, goveje meso, mleko, jogurti, skute itd. Jem pa kurje meso, ribe, jajca, vse vrste sadja in zelenjave, štročnice, oreščke, riž, krompir, testenine, pice, maslo, kruh jem domač, občasno kupljen ampak ga ne jem veliko, Jem pa tudi čokolado, piškote..ampak ne v velikih količinah. Ne pijem sladkanih pijač, niti alkohola. Pijem navadno vodo, gazirano vodo in kokosovo vodo. Mesa ne pojem veliko. Jem večkrat na dan minimalno 4x maximalno 5x pa manjše obroke. Iz osebnih izkušenj vam lahko povem da to deluje. Sladkarije in pice si lahko privoščim verjetno zato ker pokurim s telovadbo. Če vam pišejo da ne jejte krompirja in jejte meso namesto krompirja je to bedarija. Za zdravje je boljši krompir kot meso. Morda zamenjajte bel kruh in testenine z polnozrnatimi ali pirinimi. Drugače pa so tudi sadje in zelenjava oglikovi hidrati. Če že je treba izločit slabe ogljikove hidrate, sladkarije in izdelke iz bele moke recimo, kar bi rekla da te lahko zasvoji. Krompirja pa riža pa sigurno ne. Za sebe lahko rečem da sem zasvojena z sladkorjem…vsaj nekajkrat na teden moram pojest nekaj sladkega, če ne drugega žlico nutele. Pravijo tudi da če želite shujšat je dobro da ne mešate preveč hrane v en obrok, recimo meso in krompir skupaj, raje mešajte z zelenjavo. Pa tudi sadje se je samostojno ne mešat z drugimi živili. Prav tako mlečne izdelke ( ki se jih je bolje čimbolj izogniti) jaz uporabljam mandljevo mleko, ovseno ali kokosovo. Tudi sladic ne jest takoj po obroku. Pa zjutraj se je dobro najest pa je zvečer majnša lakota.

New Report

Close