Najdi forum

odvajanje od cigaret

Vem, da ni to tema za na ta forum. Toda rabim vašo pomoč in sicer odločila sem se, da preneham kaditi. Toda sama od sebe ne morem, sem poskusila a ne gre. Pa sem slišala za Nicocure obliže ter neke tablete, ki se dobijo samo na recept. Če ima katera kakšne izkušnje s tem dvema proizvodoma, mi naj prosim napiše svoje mnenje. Bom hvaležna za vsako pomoč in odgovor.

Darčka

Nisem uporabljala ne prvega ne drugega. Sem tudi sama trpela – in še trpim – muke od odvajanja cigaret zato ti želim VELIKO SREČE! Je pa vse mogoče, le veliko volje je potrebno!

Oj,

v Poreču se eden ubada s terapijo za odvajanje od cigaret, stane okoli 50.000 SIT, dolgo se čaka na vrsto, menda je fora s hipnozo, pozanimaj se.

Darčka,
seveda da zmoreš sama. Ko si poskusila odločitev še ni bila dovolj zrela in zato ti ni uspelo. Verjami mi – če želiš nehat se moraš odločit – dokončno – da zmoreš in da boš nehala. In potem boš. In nehala boš brez akupunkture, hipnoze in podobnega. To pa zato ker te metode ne lajšajo tvojega hrepenenja po cigareti temveč jačajo tvojo odločitev in prepričanje da si dovolj močna, odločna.
Vse kar boš potrebovala so kakšni Nicorette čigumiji, da boš jezo in srd ter živčnost prežvečila v najhujših trenutkih prvi teden ali dva.

Sama sem nehala po 13 letih kajenja, od tega sem zadnjih 8 let pokadila vsaj 2 škatli dnevno, na stresne dni tudi po 3 škatle. O prenehanju kajenja sva s soprogom veliko govorila, odločitev da nehava je zorela približno pol leta – no, za toliko vnaprej sva si določila datum ko nehava kadit. Sedaj ne kadiva več kot leto in pol. Želje po cigaretu že nekaj časa ni več, kile ki sva jih pridobila sva že izgubila, oba sva bolj zdrava, bolj uživava v hrani in vinu…
Mislim da se splača.

Pozdravljena!!
Je, hudo, a ne??
Jaz sem vedno odlašala dan D na nevem kakšne prelomnice v svojem življenju. Potem pa je presenetila nosečnost, zaželena! Cigareti so mi neskončno, ampak res neskončno smrdeli. Nisem verjela, da bom tako lahko nehala . Sedaj je 3 leta kar ne kadim. Vendar si včasih še vedno zaželim, a kaj ko nima več istega okusa. Nekje v sebi ostanemo za vedno kadilci, samo z leti nam je zdravje bolj važno in se lahko vzdržimo. Upam, da se bom vzdržala za vedno. Upam tudi zate, ker mora želja v tebi res dozoreti, da se lahko ubraniš nenehni skušnjavi. Meni tudi pomaga to, da razen ene kolegice in njenega moža, nobeden od mojih bljižnih in daljnih ne kadi. Sem bila že kar črna ovca v familiji. Tudi to pomaga!
Nič ti ne zavidam, ker prej mi tudi Nicotette niso pomagale. Kadila sem pa 15 let.
Kaj naj ti rečem, močna volja, trdna odločitev in morda žvečilka v težkih trenutkih!!
Zmagaj!!
Boš videla, dan je lahko tudi lep brez cigaret!
Lep pozdrav!

ali se nicorette uporabljajo tudi za zmanjšanje kajenja. Kar pomeni, da izmenično zvečiš nicorette in potem kakšnega pokadiš.

Sam informativno me zanima.

Darčka

Vprašaj v lekarni kjer jih kupiš brez recepta. Ampak meni so pomagale v avionu na čezoceanskih letih po 20 ur in več.

Ne bi bilo smiselno. Ko se enkrat odločiš, da bi bila nekadilka ni rešitev, da kajenje zmanjšaš. Opustiti ga moraš takoj v celoti, ali pa je vse skupaj brez veze. Žvečilke imajo okus, kot da bi enega pokadil. Malo požgečka v grlu in to je to. Jaz sem ga tudi uporabljala za dolge letaske vožnje. Torej le žvečilni gumi ni rešitev, da prenehaš, pomembna je volja in potem še ta težji del – vztrajanje. Ne kadim leto in pol in še velikokrat sanjam cigarete. Nič kolikokrat si zaželim še kakšnega prižgati. Žal vem, da če bom prižgala enega, bo sledil še drugi ….. in spet bom kadilka. Torej: volja in vztrajnost! Je pa res, da je lahko življenje lepo tudi brez cigarete!

pa ne 50.000 ampak 50 evrov. Pa še to ni zagotovilo, da končas.

Na žalost ti ne morem dati odgovora glede obližev lahko ti pa napišem, da sem tudi sama kadila cca. dobrih 5 let in sicer najmanj škatljico na dan. V bistvu mi je šlo ves čas na živce, da sploh kadim in sem želela nehat, hkrati sem pa vedela, da za mene niso te variante, da kadiš npr. samo v službi in doma ne, da potem kadiš npr. samo ob vikendih ali samo popoldan ali pa, da postopoma zmanjšuješ število pokajenih cigaret.

Tako sem se odločila, da bom nehala ‘čez noč.’ V naslednjem mesecu sem določila en dan in od takrat naprej nisem več prižgala cigarete. Od tega je sedaj 7 let. Res, da moraš imeti voljo, kar ti očitno imaš zato verjamem, da ti bo uspelo.

Tablete,ki jih dobiš na recept imajo zelo veliko hudih stranskih učinkov,tako da ti jih ne priporočam.Niccorete žvečilne tablete so nikotinski žvečilni,tako da telo še vedno dobiva nikotin,ne pa tudi drugih še bolj škodljivih substanc,ni pa to rešitev.
Če si se odločila prenehati,prenehaj v celoti,lahko si kupiš akupunkturno zapestnico,ki ti pomaga pri odvajanju od kajenja,saj deluje prav na te točke,samo moraš pa imeti voljo.
Cena take zapestnice je pa okrog 20.000,majhen manj.Dobiš jo pa v Sanolaborju.

New Report

Close