Odvajanje-heroin, metadon
lep pozdrav zanima me samo ce ima kdo kaksne izkusnje iz komune LAUTARI v ITALIJI namrec pred 3. meseci sem tja spravil brata ne sicer direktno iz ulice v komuno ampak najprej na zasebno kliniko v izoli kjer so ga spucali v 3.tednih z neko novo metodo ki jo je patentiral nek švicarski zdravnik.Lahko povem da je bil brat na H vec kot 15let in temu posledicno tudi brez ene same zile 2.tedna preden je sel pa v izolo se je navleku se na dormikum dnevno 1.skattlica dormik.,potem auporini vsaj 10+tramal uglavnem kriza ce ima kdo kaksno info v zvezi komune naj mi sporoci hvala .
Malo sem pretelela še po drugih tematikah.
Čeprav nisem nikdar imela težav s tovrstnimi substancami, pa čeprav je tale odgovor star 3/4 let, lahko le rečem, da je takšna vzpodbuda “pohvale vredna”.
Bom povedala, kako je pri vas nekaterih ljudeh pri sklepanju na “pamet”. Je šel starejši možakar, poslovno urejen domov, kjer ga je ravno pri neki trolejbusni postaji zadel infarkt in je obležal. Vsi, ki so hodili mimo, so odšli mimo njega, ker so sklepali, da se ga je možakar nažrl z alkoholom. Če bi kdo takrat poklical rešilca, bi ostal še živ, tako je pa zaradi sklepanja ljudi “na pamet” ostal brez pomoči in odšel 6 metrov pod zemljo.
Namesto, da sklepate “na pamet”, raje kaj storite, če že radi opletate z jeziki in komu pomagajte z dejanji, pa čeprav je to samo posluh, če pa že ponudite kakšno besedo, pa naj bo komu vsaj v pomoč.
Ostalim v stiski pa želim srečo. Vedite, da je življenje samo eno. In je kljub padcem hkrati lepo. Ko boste storili prvo stopničko (odločitev, da začnete živeti brez substanc), vzdržite.
Tudi mali otrok, ki se uči shoditi, ko je star kakšno leto, nekajkrat pade nazaj na zadnjico, ko poskuša storiti prve korake. Ampak, se še vedno trudi in na koncu tudi shodi in zakoraka v svet. Prvi koraki so vedno najtežji, ampak s trudom postajajo vedno lahkotnejši.
Življenje res ni pravljično, vendar ga je vredno živeti. Zakaj? Na to naj si vsak sam odgovori.
Držim pesti, da vam resnično uspe zaživeti!
revija ni to kar navajate.
od revie ne čutiš čisto nič, si trezen, sploh ne zmanjukše potrebo po narkotiku. prej obratno, nastopi kriza in se greš zdrogirat s horsom na revuo, pa tudi ne boš nič čutil, le keš si zmetal stran in še živčen boš.
revia je kao za preventivo. če vzameš,horse ali kaj druzga, veš da je brez vzeti karkoli, ker ne boš čisto nič čutil in boš še bolj vznemirjen.
alkoholiki imajo tudi eno tako zdravilo, da če vzamejo in pijejo gor, jim postane tak slabo, da si ne bi želeli piti. ne vem pa, če se to nanaša tud na revio.
sicer pa probaj, vzami revio, napij se in boš 5 h na wc kozlal pa še 24 h ne boš mogel k sebi priti.
lp
sem star 19 let in pred 4leti sem z bivšo punco (ki je h uživala že prej) zapadel na H. od takrat sem ga 4leta neprestano kadil na folio. s punco sem stike prekinil, sedaj sem z eno čisto skulirano punco, ampak H me vedno potegne nazaj, ko se hočem spucat. nisem šel na nobeno met. kliniko ali kaj podobnega, vendar razmišljam da bi se prijavil na zdravljenje z subotexi ali suboxoni, ampak le za 1teden, le toliko, da prekriziram. je to dobra ideja ali ima kdo od vas kakšno boljšo idejo. v komuno pa res ne bi šel rad, ker bi potem vsi izvedeli, česar pa na rečo še niso.
LP in hvala za odgovore
Pozdravljen Hitchkock,
kot si že sam napisal, te H vedno potegne nazaj in najbrž tudi nimaš kontrole nad njim, saj so ponavadi razlogi za zasvojenost globlji in bolj kompleksni, tako da je prenehanje z uživanjem substanc šele prvi korak, ki je seveda težek, ampak težje je potem živeti kvalitetno življenje brez le teh, kajne? Ena možnost je, da se poskušaš sčistiti z metadonom in zmanjševanjem le tega. Če pa vseeno ne zmoreš sam, ti vseeno svetujem, da razmisliš o detoksikaciji, saj je v zaprtem prostoru pod nadzorom vseeno lažje prenehati. Ampak kot sem že zgoraj rekla, je abstinenca le prvi korak na poti, tako da je dobro, če si potem v nadaljevanju poiščeš še kakšno drugo pomoč – lahko je to komuna, Društvo Up, Društvo “Projekt Človek”. Pri nas v Društvu “Projekt Človek” se lahko naročiš na prvi pogovor, ki je neobvezen in anonimen in ti lahko naš delavec pomaga in svetuje, kaj in kako naprej.
Pa uspešno,
odgovarjala Špela
Pozdravljena AK,
za vstop v Društvo “Projekt Človek” moraš biti čist. Kako pa je z vašim fantom? Pri nas imamo tudi program Alfa, ki je namenjen tistim, ki so vključenim v metadonski program in želijo prenehati z jemanjem droge, niso pa še dosegli popolne abstinence in znižujejo metadon. Seveda pa je potem potreban abstinenca od ostalih substanc. Upam, da sem vam vsaj približno odgovorila.
Odgovarjala,
Špela
dormicum zmanjšaj za enega belegu skkupaj ia apaurine z štirih na dva , za vikend pojdi ven, se ga napij nikakor ne kadi . Vsi trave ker ti bo zvišala pritisk( možno kak dober hašiš, da te pomiri).V ponedeljek pa na šihtu razmisli o vsem skupaj in ali se splača izgubiti življenje, kot ga živiš sedaj. Vsi propadejo, verjemi mi
Pozdravljeni!!
Vse je odvisno od vas samih in kolikšna je želja po življenju brez omam in odvisnosti!
Sam pri sebi moraš biti trden in odločen da to storiš.Dobre 4 leta je od tega kar sem trezen,brez kakršnekoli omame(heroin,METADON na katerem sem bil 10l)
Vsak dan posebaj se trudim,motiviram,sem pa šel skozi pekel kateri mi je pustil ogrome posledice s katerimi se soočam skoraj vsak dan,vendar,nisem več odvisen in živim brez omam,občutek, noro lep!!
Stisniti je treba zobe,imeti neizmerno željo po ŽIVLJENJU….uspeh zagotovljen!!