odvajanje blata-bobkov
Spoštovani,
najprej pohvale vsem, ki ste sodelovali pri odprtju novega foruma, ki nam bo rešil marsikatero težavico z Vašo strokovno pomočjo.
Sedaj pa vprašanje: ker imam že daljše obdobje težave z odvajanjem blata, ki je v obliki majhnih trdih bobkov, me zanima, ali bi mi pomagal izdelek Bion Transit oz. ali mi svetujete kaj drugega? Stara sem 34 let (visoka 1,73 cm, 63 kg). Za menoj je stresno obdobje, ko je bil otrok veliko bolan, jaz neprestano neprespana in izčrpana, pa še obremenitve in podaljšano delo v službi terjajo svoje. Prehranjevala sem se neredno, večkrat le 2x na dan. Tekočine uživam veliko, 2,5 litra na dan, le vodo.
Prosim za Vaš cenjeni nasvet, kako si lahko pomagam? Opažam tudi povečano izpadanje las, ali je tudi to lahko posledica težav s prebavo? Ali si lahko pomagam z B-complexom?
Hvala za vaš cenjeni odgovor.
LP, lina
Hvala za vaše pohvale. Trudili se bomo da boste prejeli čim več koristnih informacij, ki vam bodo v pomoč pri vaših dvomih in težavah. Glede vašega vprašanja pa sledeče:
Predvidevam da imate tudi težave z rednim odvajanjem blata in ne samo s konsisitenco blata (trdi bobki). Priporočal bi vam da najprej poskusite s Prorektal S sirupom. Ta sirup vsebuje laktulozo, ki deluje tako, da v debelem črevesu nase veže vodo in elektrolite in črevesna vsebina tako postane mehkejša. Če se vam bodo težave še pojavile pa lahko naredite tudi kuro z Bion Transit.
Predvsem bi vam priporočal ustrezno prehrano z vlakninami kot so na primer stročnice, laneno seme, ovseni kosmiči, soja, ter veliko sadja in zelenjave. Tudi na telesno aktivnost ne smemo pozabiti tudi ta uravnava ustrezno delovanje črevesja.
Glede izpadanja las: predlagal bi vam Fitoval formula kapsule, ki vsebujejo ustrezno kombinacijo vitaminov in ostalih učinkovin, ki so ustrezna prehrana las. Glede povezave s prebavo – menim da jo ni, sta pa obe težavi posledica vašega stresnega obdobja.
Lepo pozdravljeni
Spoštovani gospod Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.,
iskrena hvala za vašo zavzetost in hiter odgovor. Kot ste predvidevali drži, tudi odvajanje blata ni redno. Telesna aktivnost je pomanjkljiva.
Priskrbela si bom vaše svetovane izdelke in spremenila prehrano.
Želim Vam še veliko izzivov pri vašem delu in vas lepo pozdravljam,
Lina
S spoštovanjem !
Aha tudi jaz sem imel in hvala nimam več težav z redno prebavo .
Da namreč jemljem tablete Jurnista 32mg dnevno in za lažjo odvajanje blata spijem 3x30ml dnevno Lactecon in res zelo dobro uredi prebavo in tudi redno je in ni nobenih bolečin in težav , da vse zaradi posluha moje dobre zdravnice in Lactecon dobim na recept plačilo zavarovalnica .
Jože
Moj devetletni sin ima Lactekom na tešče 15 ml pa nevem če mu kaj pomaga namreč blato je včasih tak trdo tak debelo,da mu ritka poči potem pa krvavi po kak teden če mu je ne začge zdravnik.Poskusili vse mogoče od lanenega semena do importal praškov,prorektala,svečk ampak ne gre.Je pa seveda na vozičku ne hodi in ima leno črevo.Pije zelo dosti tekočine se držimo kar diete,da ne je nekih čokolad,banan bolj polnozrnate izdelke sadje zelenjavo…
Ali še lahko kaj storim ali dam,da bo imel bolj mehko blato.Ok od začetka se mu zasuši kasneje ko že kaka je bolj mehko ampak od tega začetka,ko je tako trdo in debelo mu poči ritka.Ima pa udi hemeroide.
Darinka pozdravljeni!
Kot navajate ste že vse poskusili. Ena od možnosti je tudi kolonhiroterapija.To je čiščenje črevesja z vodo. Svetoval bi vam da si na tej spletni strani malo preberete http://www.iridodiagnostika.com/glavno_onas.htm in pošljete elektronsko sporočilo terapevtu z vašim vprašanjem [email protected], da vam sporoči ali bi bil ta postopek primeren tudi za vašega otroka.
Hvala lepa ampak se ne upam odpovedat alternativni medicini kar so mi že močno odsvetovali dr.sem že hotela it k homeopatu vendar bi mu zamenjal vsa zdravila.Potem pa naj gre kaj narobe nevem ne upam pač tule na tem članku pa sem brala za tole izpiranje črevesja še dodatno mora bit terapija homeopatije.Če bi bila pri nas priznana tale Homeopatija ni problema tak pa ne upam raskirat,ker že itak ima dovolj drugih problemov od epilepsije CP…tak da nevem.
Hvala vam vseeno.
Pozdravljeni,
jaz pa imam tudi prošnjo,glede pomoči v te zadevi – odvajanje bobkov.
Gre se namreč za mojo hčer, katera je stara zdaj 2 leti in 10 mesecev.
Pri nje je odvajanje bobkov zelo pogosta zadeva, skor bi rekla redna.
Prej je jemala železo, tri meseca, ker ga je imela v krvi premalo.
Imeli smo tokrat probljemi z njenim zaprtijem.
Zdaj sirupa železa ne pije več, ampak bobke so ker pogosto pojavijo, odvaja večinoma trde.
Na blato hodi redno, ni več zaprta.Vendar le, me skrbi.
Rada ima mlečne izdelke: kod tekoči jogurt in mleko.
Punčka je telesno zelo aktivna. Pije veliko tekočine.
Prosim vas za nasvet.
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Kot prvo bi vam priporočal, da v prehrano vaše hčerke dodate čim več sadja in zelenjave. S tem telo dobi več vlaknin te pa povzročijo hitrejše gibanje črevesja in lažje odvajanje blata. Pri nastajanju bobkov je problem, da telo absorbira vso vodo iz blata in le to postane trdo. Priporočil bi vam da poskusite z Glicerinskimi svečkami za odvajanje za otroke, s tem se bo blato zmehčalo in iztrebljanje bo lažje. Če se tudi na ta način stanje ne bo izboljšalo vam priporočam še Prorektal S sirup, ki vsebuje sladkor (laktulozo), ki v debelem črevesju nase veže vodo in tako zmehča blato.
Upam da bodo težave z odvajanjem kmalu uredile.