Odvajanje
Lp,pišem pod to temo,ker starejši ste modrejši in bi potrebovala vaš nasvet. Zakaj gre? Nerodna zadeva,ki me pesti že od malega. Gre za dolgo potrebo. Fiziološko ni z mano nič narobe,vse je v glavi. Ne morem opraviti potrebe na javnih straniščih,pri prijateljih itd. Če grem za dalj časa kam,ne morem na wc po nekaj dni. Pa ne da me ne bi tišalo,ampak ne morem opravit,ker mi je grozno,ce bi me slišali,zavohali in drugo. Potem imam boleč trebuh,vetrove,krče pa še jesti ne morem. Tudi na jok mi gre. Živcira me tudi,da preden grem v šolo,ne morem opraviti,zatiši me pa tam in potem nekje 8 ur trpim. Vem,da bo nekomu to smešno,vendar meni povzroča veliko preglavic in mi gre na živce ta moja rit :-\\
Hvala za pomoč,jo nujno potrebujem.
Zgubljenka,
marsikdo ima podobne probleme kot ti. Kot si že sama ugotovila je vse v psihi in si lahko pomagaš le tako, da se ne sekiraš kako bo smrdelo,….če boš to opravila v šoli ali kje drugje. Verjetno sem precej starejša od tebe, pa me ta problem še vedno spremlja, običajno na večdnevnih potovanjih, npr. ko sva spali s prijateljico v isti sobi s kopalnico, kjer se sliši res vse, muka za znoret. Potem to poskušam opraviti v kakšni gostilni, kafiču,… Drugače pa je moja rita že tako navajena, da ve da se lahko pokaka samo doma in mi drugje ne nagaja 🙂
Vedi, da vas je veliko. Imam eno prijateljico, ki po 10 dni trpi. Ker že veš,da je vse v psihi, si mogoče pomagi, da ko greš na potovanje, se vrneš v hotelsko sobo in sediš toliko časa, da se zgodi. pa se ne hecam. Pa po možnosti takrat, ko greš s kakimi res dobrimi prijatelji. Te bojo vsi razumeli. Ker kot pravim, ni malo takih. Mene recimo zabaše samo za en do dva dni na potovanjih, pa že to je hudo. Pa sem že bila v situaciji z drugimi prijateljicami, ki sem jih dobesedno spodbujala, da naj si vzame čas in revijo na wc. Pa še to: zakaj te skrbi, če bi smrdelo, saj smrdi od vseh. Razumeš, kaj hočem povedat? Predsodkov je v tvoji glavi veliko več, kot v dejanski okolici. Obrni situacijo: ali se tebi tudi zdi grozljivo, da bi ti nekoga slišala ali zavohala? verejtno ne, oz. pač zmigneš z rameni, odpreš okno, greš iz javnega wc-ja, ampak ali koga obsojaš??? grem stavit, da ne, torej razumi, da tudi nihče tebe ne!
Pa lp. in želim ti, da čimprej rešiš to zavoro.