Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja odstranjevanje temnc-mastni lasje

odstranjevanje temnc-mastni lasje

Živjo!

Hčerki (3 leta) še vedno odstranjujem temence, in sicer z olivnim oljem. Potem ji lase umijem -z Nivea ali Bubchen šamponom.
Problem je, ker ima potem še cel teden po tem mastne lase. Res ne zgleda lepo, kot da ji ne bi umila las pol leta.
Kako je s tem pri vas?

Hvala, lp

mene pa zanima, zakaj ji temence sploh odstanjuješ? Moja jih ima tudi po laski, pa jih kar puščam. Misliš, da je to res nujno?

Če so temenca rahla, ni problem. Če pa je tega veliko, pa zapre vse porice na glavi in lasje nehajo rasti.

Pediatrinja mi je povedala da ko se bodo začela temenca s čim naj odstranim (olivno ali mandljevo olje).
Pa še temenca ne grejo sama stran, ampak jih je samo čedalje več.
lp

Poskusi z Riboderminom, ne vem če sem prov napisala skratka z ribjo mastjo.baje grejo najlepše stran.

Pozdravljeni!

Mi smo v lekarni po nasvetu lekarnarke kupili Eucerin šampon, ki ja dovolj blag, da ga lahko uporabljajo tudi dojenčki in je delovalo. Zdaj ji dvakrat na teden umijem glavico s tem šamponom in temnc je vidno manj.

Poskusiti velja, drugače pa je moja pediatrinja rekla, da je za to najboljše olivno olje. Res pa so mastni laski potem prava nadloga, zelo težko se izperejo.

Imam zelo dobro izkušnjo z mazilom MUSTELA STELAKER. To je krema proti temenici, v tubi , 40 ml, za novorojenčke in dojenčke. Kupila sem v lekarni, obstaja tudi šampon za čiščenje temenice iste znamke MUSTELA. Šampona nisem poizkusila, ker mi je farmacevtka rekla, da je krema bolj učinkovita. Viden uspeh je bil že po drugem nanosu. Krema stane 2.220,00 tolarjev.
MUSTELA je kolekcija za dojenčke, imajo veliko izdelkov, vprašaj v lekarni za katalog. Meni so ponudila sami nekaj testerjev. Lep pozdrav

marička78 napisal:

> Živjo!
>
> Hčerki (3 leta) še vedno odstranjujem temence, in sicer z
> olivnim oljem. Potem ji lase umijem -z Nivea ali Bubchen
> šamponom.
> Problem je, ker ima potem še cel teden po tem mastne lase. Res
> ne zgleda lepo, kot da ji ne bi umila las pol leta.
> Kako je s tem pri vas?
>
> Hvala, lp

Mi smo temenca kar nekaj časa neuspešno odstranjevali z olji, potem pa smo jih po nasvetu prijateljice namazali z ognjičevo kremo od Justa. Že po prvem nanosu (in kasnejšem krtačenju z mehko krtačko) so skoraj izginila, po drugem jih pa ni bilo nič več in se tudi niso vrnila.

No naj omenim da so temenca dojenčkov drugačna in predvsem lažje odstranjliva kot pri 3-letnikih.Našemu fantu so se tudi kar naenkrat pojavila in mi je frizerka svetovala naj ga namažem z olivnim oljem in pustim 20 minut.in sem res, namazala pa sem ga kar močno.pustila in močno zmasirala naoljeno lasišče z blazinicami prstov(previdno ne z nohti ali glavnikom), rahlo razčesala in oprala lase-2x šamponiranje. že 1.so skoraj vsa temenca izginila, na laseh pa ni bilo sledu o olju, ali da bi bili lasje mastni.nič.je pa potrebno dobro našamponirat in sprat, ko so lasje suhi pa še močno razčesat in odstranit “prhljaj temenc ki je odstopil” iz lask. to se pogosto ponovi, lahko vsak dan, dokler temenca ne izginejo.
ja, potrebno jih je odstranit, ker se lahko temenca razvijejo v hraste po lasišču.

New Report

Close