odstranjevalec vlage
Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje. Pred časom sem dala v spalnico odstranjevalec vlage. Stranje se je izboljšalo, dobila pa sem pomisleke glede tega odstranjevalca.
Vaše mnenje; koliko škoduje ta zadeva? Tista tekočina, ki nastane spodaj je tako sumljiva, zdi se mi polna kemije… in vse skupaj vdihavamo…. ne vem.. sem panična in pretiravam do maximuma ali lahko rečete, da je nekaj v mojem predrznem strahu? 🙂
In dokler nisem videla koliko tekočine se nabere v 14 dneh, nisem verjela… obupno!.. potem se nisem več čudila, zakaj so se pojavili fleki po steni.
Hvala za vaše nasvete!
Pozdrav
Predvidevam, da imaš malo plastično posodico, v katero vstaviš vložke s soljo, le-ta namreč veže vlago nase. Zadeva ni strupena, tekočina pa je čisto navadna voda, ki jo sol pač potegne iz zraka.
Pri nas smo se pred časom odločili za nakup zibro razvlaževalca, je res dražja zadeva, ampak dolgoročno gledano, cenejša. Vse kar je potrebno menjati na par mesecev, je filter, ker aparat ob tem, da razvlažuje prostor, tudi filtrira zrak. Pri nas je problem celo stanovanje, zato ga “selimo” podnevi v spalnico, ponoči pa v kuhinjo in dnevno sobo. Tako nas ne moti brnenje, ki ga oddaja. Del vode, ki se nabira v zbiralni posodi, porabim za zalivanje lončnic v stanovanju, je super, ker je mehka in še ustrezne temperature.
Cene za Zibro so od 220€ do 340€. Malo pobrskaj, pred kratkim je bila akcija na eni od spletnih trgovin, je bil najdražji model DX 118 – 299€. Sicer pa ga dobiš v vsaki večji tehnični trgovini (Merkur, Mercator, …), če ga nimajo na zalogi, ti ga v parih dneh priskrbijo. Lahko pa se obrneš tudi direktno na uvoznika Monteko d.o.o., najdeš jih na spletni strani http://www.zibro.si.
Naj povem še to, da sem bila tudi sama pred nakupom skeptična, sem se zanimala pri znancih, preko spleta, brskala po forumih in se po enoletnem cincanju končno odločila za nakup.
Seveda je prva izbira še vedno odpravljanje vzroka za nastanek vlage in plesni, ampak včasih je situacija taka, da vzroka enostavno ne moreš odpraviti brez ogromnih vlaganj in če si zgolj najemnik in se nameravaš v par letih spokati na boljše, je razvlažilec idealna rešitev.
Pa tudi, če ga misliš uporabljati krajši čas, ga lahko kasneje še vedno prodaš. Garancijo ima namreč dve leti.
ARGO NARCISO 20 RAZVLAŽILNIK ZRAKA
http://www.bigbang.si/gospodinjski-aparati/ogrevalna-hladilna-in-vlazilna-tehnika/vlazilci-in-razvlazevalci-zraka/431530-argo-narciso-16-razvlazevalnik
kaj pa tale ki je cenejši (cca 170€ )
koliko je pa glasen zibro (v db) ?
hvala