Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Odstranjeni mandlji in žrelnica

Odstranjeni mandlji in žrelnica

Zdravo!
Stara sem 18 let in imam odstranjeno žrelnico in mandelje (mislim da od 3.leta) zaradi pogostih vnetij srednjega ušesa, angin, bronhitisov.. Zanima me, če obstaja kakšna možnost, da bi zaradi operacije še zdaj lahko čutila kakšne posledice in katere bi lahko to bile?
Imam občutek, kot da bi nekje v predelu bivše žrelnice ali nižje imela nekakšno oblogo, sluz ki se premika navzdol ko požiram. Včasih čutim šibkeje, včasih pa močneje in takrat tudi bolj in večkrat požiram ker upam da bom lahko to stvar pogoltnila…
Nekje sem prebrala da podoben občutek lahko pomeni neko psihično stisko (občutek cmoka v grlu)-histerični globus. Zase mislim da to ni vzrok, saj ta cmok občutim v družbi ali ko sem sama, ko sem mirna ali nervozna…
Včasih vse skupaj tudi odmislim, saj imam ta občutek že zelo dolgo in sem se že nekako navdila, me pa včasih vseeno zelo moti.
Drugače, razen motečega občutka, nimam problemov okoli tega.

Hvala za odgovor
Kaja

Spoštovani!

Težav kot ste jih omenili, po odstranitvi mandljev in žrelnice ne opisujejo. Vzrok vašim težavam bi lahko bil želodčno-žrelni refluks. O njem si lahko več preberete na naslednjem linku:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=158&i=120&t=120

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close