Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Odstranjena znamenja in tatoo

Odstranjena znamenja in tatoo

Spoštovani dr. Kralj,

Pred 5 meseci sem si pri dr. Predrag Aleksiču dala odstraniti par materinih znamenj po telesu.
Na trebuhu imam tudi majhen cca 1×1 cm velik tatoo (sem si ga dala delati v nekem kozm. salonu in ni tapravi oz. bi moral po 5 letih izginiti, pa je žal po 8 letih še vedno gor, le ni več tako intenzivne črne barve). No v glavnem, dermatolog je tatoo videl in rekel, da lahko čisto tako za hec proba z laserjem, ki ga ima sicer za odstranjevanje mat. znamenj, odstraniti tatoo in je pritisnil na kožo za grah veliko. Rekel je tudi, da je močneje pritisnil kot na mestih kjer je odstranjeval mat. znamenja. Na tem delu imam še vedno za grah veliko, rdečo, izbočeno kožo. Sicer je na predelih kjer mi je odstranil mat. zanemnja koža lepša, še čisto malo obarvana oz. roza barve.
Ali mi bo ta rdečina in izbočenost izginila? Zakaj je tako dolgo koža poškodovana? Ali je sploh možno odstraniti tatoo z laserjem za odstranjevanje mat. znamenj? Dr. Aleksiču sem seveda ko mi je to delal popolnoma zaupala saj ima naziv dr. in je dermatolog, zdaj pa sem kar malo skeptična zakaj mi je sploh šel delati to – je bilo na njegovo pobudo in ne mojo. Jaz še vedno ne vidim ali je tisti del tatooja odstranjen ali ne, ker je odebeljena rdeča koža.

Zanima me še ali vi odstranjujete tatooje.

Hvala za vaš odgovor,
by

Pozdravljeni!

Prvo kar me moti je odtranjevanje znamenj: pravilno je le kirurško odstranjevanje, nikakor pa ne žganje!
Drugo pa kar se tiče tatuja: ne morem svetovati , ker nisem videl za kaj gre- predvidevam pa, da je bilo odstranjevanje z elektrokoagulacijo, kar pomeni tveganje brazgotine.
Vsekakor svetujem, da se pomenite z lečečim dermatologom!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close