Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Odstranjen noht – bolečina po previjanju

Odstranjen noht – bolečina po previjanju

Pozdravljeni,

Prejšnji teden so mi na polikliniki opravili popolno odstranitev nohta.

Od takrat sem bila 2x na previjanju.

Po 1. previjanju je bilo vse ok, brez bolečin, so mi dali neko prozorno zadevo čez območje odstranjenega nohta in MS je bila zelo nežna pri čiščenju.

Pri 2.previjanju, pa so mi dali čez mislim, da  jodovo rjavo mrežico in pri čiščenju je bila prisotna druga MS,  ki ni bil nežna in je bilo kar nekaj pritiskov na območju odstranjenega nohta.

V glavnem od 2. previjanja naprej imam precejšnje bolečine, zato sem šla brskat po spletu, če je to morda običajen proces, pa sem naletela na diplomsko nalogo na to temo, kjer piše, da je pri previjanju potrebno dat gor silikonsko mrežico.

Pri obeh previjanjih ni bila prisotna zdravnica, da bi pogledala rano in dala navodila za previjanje.

Zanima me ali je bila jodova mrežica morda napačna izbira za tovrstno zdravljenje in kaj sploh lahko naredim, kot pacient v taki situaciji.

Za odgovore se v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav

Korektno je res dati gor tisto mrezico da se obvezilni material manj prime gor, tudi tista jodova je najverjetneje bila te sorte, ker pa je res bolec del in popolnoma prijemanja ne prepreci nobena mrezica, pomaga predvsem neznost pri odstranjevanju tega materiala z rane in da se namoči pred odstranjevanjem če so izločki iz rane zasušeni. Prosite sestro in povejte da boli. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close