Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca ODSTRANJEN NOHT

ODSTRANJEN NOHT

Pozdravljeni,
oglašam se vam v zvezi z mojim imputiranim nohtom. Odstranili so mi ga na desni roki (palček). Zanima me, ali ga je potrebno z čim mazati in kaj je najpomembneje da nov izraste lepo.

Mazanje ne bi vplivalo na izgled nohta. Ne vem sicer, zakaj so vam ga odstranili, če je osnova odkoder izrašča noht in pa podnohtje ostalo neprizadeto, bo sčasoma zrasel noht kakršen je bil prej.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

ravnokar (dva dni nazaj) so mi zaradi nesreče pri delu odstranili noht na desnem palcu na nogi. palec je bil poškodovan oziroma napokan že v avgustu ampak se je vse zacelilo z izjemo pomodrenega in rahlo odstopljenega nohta. Sedaj pa se je poškodba ponovila, zaradi osebne nerode. Ob udarcu ki se je zgodil na vrh nohta mi je počil vrh prsta, noht pa mi je na korenu privzdignilo, zaradi česar je sledila odstranitev. Zanima me kako naj se zavarujem pred morebitnimi poškodbami in na kaj naj pazim pri celjenju?

Hvala

Pozdravljeni!
Če prav razumem, je počena tudi kost in je prst imobioiziran? Na samo celjenje pa nimate posebnega vpliva in bo neboleče šele, ko bo izrasel novi noht. Vsaj na začetku pa boste imeli preveze pri osebnem zdravniku.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close