Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija odstranitev žrelnice in mandljev

odstranitev žrelnice in mandljev

Pozdravljeni,

otrok je bil ravno star 4 leta.

Od rojstva ima stalno “zabasan” nos, kot bi bil vedno prehlajen. Pri 3 letih sva opravila pregled na orl, predpisali so sprej za nos, ki zadeve ni nič izboljšal.

Vedno ko spi smrči, diha na nos. Problem ima predvsem z govorom, govori “na nos” in zelo nerazločno. Ni nekega večjega napredka v gorou med 3 letom starosti in sedaj, ko je star 4 leta.

Po ponovnem pregledu svetujejo odstranitev žrelnice in mandljev (menda ima zelo velike). V enem ušesu naj bi bila tudi tekočina.

Kljub razmišljanju ali otroka dati na operacijo ali ne, je verjetno zanj najbolje da gre?

Hvala

 

 

Spoštovani,

glede na vaš zapis se strinjam z odstranitvijo žrelnice. Priporočljiva je odstranitev mandljev, če ima otrok zastoje dihanja v spanju (ali pa vsaj 5 angin letno vsaj 2 leti, česar ne navajate).

Lp

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Otroka sem par dni opazovala v spanju in res ne more nikakor dikati skozi nos, vedno diha skozi usta čez dan in ponoči. Med spanjem tudi par sekund ne diha in potem spet začne. To se naredi večkrat na noč. Spi nemirno.

Bi vas pa rada vprašala še ali je bolje, da gre otrok na operacijo čim prej recimo samplačniško ali je vseeeno če počakamo 9 mesecev, saj so čakalne dobe dolge.

Lahko koga priroročite, da opravimo to samoplačniško?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav,

New Report

Close