Odstranitev zoba
Pred 14 dnevi me je začel boleti zob, desno spodaj (najbrž sedmica). Bolečina ni bila huda, le občasna, a sem se vseeno odločil za pregled pri svojem zobozdravniku. Na dan pregleda bolečin nisem imel, tako nisem mogel kar sam pokazati, kateri zob me je bolel. Po slikanju, se je zobozdravnik ‘odločil’, kateri zob me je bolel in me napotil h kirurgu, češ da je zob mrtev in z dolgimi koreninami.
Po tistem pregledu so bolečine povsem prenehale. Začel sem uporabljati tudi drugo zobno pasto, Curosept. Pri ponovnem obisku zobozdravnika, mi je začel zdraviti drug zob zgoraj levo in menil, da me je morda prej bolel celo ta!?
Sedaj sem resnično v dilemi, ali naj konec meseca sploh grem h kirurgu odstraniti sedmico spodaj, za katero niti sam ne vem, ali je bila sploh vzrok bolečin. Zobozdravnik vztraja pri tem, češ da ne bom dobil termina pri kirurgu, ko me bo zob spet začel močneje boleti…
Ker imam posnetek zoba pri sebi, bi rad pridobil še vaše strokovno mnenje, ali je res smiselna kirurška odstranitev. Zanima me, koliko je pri vas čakalna doba, v primeru bolečin in koliko približno tak poseg stane, saj verjetno na napotnico ne operirate?
Lep dan želim, Janez
Pozdravljeni. Načeloma je potrebno zob, ki boli, zdraviti, če je mrtev, kot sami pravite. Iz opisanega ne vidim razloga za odstranitev zoba… Pošljite skeniran rtg posnetek, da vidim, za kaj gre. LP, DD