odstranitev živca in bolečina
Danes mi je zobozdravnica odstranila živec iz spodnje šestice. Ta zob mi je že kakšna pol leta delal težave. Na tej strani nisem mogla jesti, ker me je vsakič zabolelo. Drugače bolečine ni bilo. Zob je zdravila, vendar brez uspeha. Zato se je odločila odstraniti živec. Ker pa inekcija ni prijela, je vrtala na živo, da je v zob dala “zdravilo”, ki bi uničil živec. Živec je odstranila.Inekcija ni bila potrebna. V zob je dala zdravilo in ga zaprla. Čez 3 tedne mi bo zapolnila kanale in naredila plombo. Danes kljub temu, da mi je odstranila živec, zob še vedno boli na pritisk. Tako, da na tej strani ne jem. Ali je to normalna reakcija? Ali je npr. kakšen del živca ostal notri? Ker, če ni živca zakaj potem boli? Ali je ostalo tkivo tako razboleno?
Hvala vam za odgovor!
Spoštovana gerberaa,
upam, da ste težave do sedaj že rešili….
Zakaj boli?? Glede na to, da opisujete, da je zobozdravnica živec po “uničenju” odstranila brez bolečin, verjetnosti, da bi v kanalu ostal del “živega” živca skoraj ni. Možno bi bilo, da so tkiva ob korenini nekoliko vneta ali pa je zobozdravnica ta tkiva pri instrumentiranju nekoliko razdražila.