Najdi forum

odstranitev transakcijskih vijakov

Spoštovani,

Prosila bi za nekaj odgovorov glede na mojo poškodbo:
Dne 3.aprila letos sem bila operirana zaradi zloma gležnja, imela sem bimaleolarni zlom, tako da imam sedaj v gležnju ploščico in pa seveda vijake.

zdravljenje poteka zelo uspešno, skoraj brez otekline, longeta že 14 dni odstavljena, jo polagam, bolečin skoraj ni.
Na naslednji pregled sem naročena 24 maja letos, in na izvidu je napisano takole;transakcijski vijaki ex,
kaj to pomeni in ali to meni operacijo v splošni anesteziji, ker na lokalno si ne želim,,

hvala za odgovor in vaš čas
S prijaznimi pozdravi
Darka Čadež

Spoštovani,

tranfiksacijski vijaki so vijaki, ki vzdržujejo pravilen položaj med mečnico in golenico. Praviloma jih odstranjujemo 6 do 8 tednov po namestitvi. Operacija se običajno izvede v lokalni anesteziji.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Dober dan. Star sem 70 let. Pred cca 40 leti sem imel zlom komolca. Kosti so mi privijačili z vijakom, ki ga imam v komolcu še danes. Zaradi vijaka ne morem na NMR, kar je zaradi vedno pogostejših starostnih “zadev” postalo težava. Ali lahko vijak še vedno odstranimo in kako bi ta poseg potekal?  Vnaprej hvala za odogovor.

Pozdravljeni,

opravičujem se za pozen odgovor. V forumu so namreč aktivirali nov vmesnik, ki omogoča najdbo “izgubljenih” vprašanj.

Možnosti sta dve:

1. odstranitev vijaka (ta je vsekakor mogoča)

in

2. poskus slikanja z MR, kljub prisotnosti vijaka.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close