Odstranitev plesnivega silikona
Pri kadi v kopalnici imam na stiku med kadjo in ploščicami silikonski kit (sanitarni) in začel je plesniti. Zdaj bi ga odstranil in zamenjal z akrilom, ki menda ne plesni.
Kolikor se bo dalo, ga bom mehansko, a menda gre precej težko stran. Kaj pa ostalo? Slišal sem za neko kemikalijo za odstranjevanje silikona? Kdo pozna? Kad je pa plastična (Kolpasan)… Ali ta kemija lahko poškoduje kad?
Hvala
Tudi mi smo imlei podobne težave: pa sem najprej mehansko odstranil silikon, kolikor se je dalo, nato pa v Bauhausu na oddelku KNAUF kupil KNAUF-ov Sillicon Enferner (tekočino za odstranjevanje silikona), nato pa še od proizvajalca MOLTO tekočino za zaščito fug med ploščicami proti plesni – lahko jo doda keramičar že v fugirno maso, ali pa zaščitš s premazom na suhe. če neuporabljene, tudi akrilne fuge.
Ker imamo kopalnico brez okna, je odstotek vlage zelo visok, vendar se 2 leti po sanaciji sploh še ni nabrala plesen, prej pa se je po čiščenju že po 1 mesecu….
Pik
Akrilni siliko se uporablja za notranje prostore oz. za stike med dvema materijaloma ,kateri se potem belijo ker je bolj hrapav in se barva prime mislim ,da bo še to samo poslabpšalo zadevo ,ker se voda nebo odtekala in se bo še prej naredila plesen !!!!Pa saj obstajajo silikoni ki so samo za to uporabo samo naj nebojo z kislino !Saj sem tudi jaz imel enak problem in sem kupil kit ,ki je bil posebej za ta namen in mi po parih mesecih začel plesnet !!!Potem pa sem kupil navaden nevtralen beli silikon cca 750 sit . pa je že eno leto tak ko nov !!!!!!!!!
LP in srečno 2005