Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortovital, Center za ortopedijo in regenerativno medicino Odstranitev ostankov transplantanta in spongioplastika

Odstranitev ostankov transplantanta in spongioplastika

Pozdravljeni,

Pred 5 leti sem bila po poškodbi kolena (strgana prednja križna vez) operirana – rekonstrukcija križne vezi. Vse od takrat koleno ni bilo stabilno, spremlja me tudi bolečina v kolenu ob določenem položaju.
Lani sem se lotila tega problema in ortoped mi je svetoval dvofazno zdravljenje: Najprej osdtranitev ostankov transplantanta in spongioplastiko.
Potem pa ponovno rekonstrukcijo križne vezi.

zanima me, kako poteka ta prvi postopek. koliko časa se okreva po posegu?

hvala in Lp,

Braha

Spoštovana,

prvi postopek je običajno kombinirana artroskopska in odprta operacija (odstrani se stara vez in vijaki ter votlini napolni s kostjo, katero se pred tem vzame na drugem mestu), okrevanje traja 6 do 12 tednov.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,

na katerem mestu pa se vzame kost v primeru spongioplastike na kolenu?

Hvala.

lp,

Grega

Spoštovani,

odvisno od količine potrebne spongioze. Lahko se odvzame v področju samega kolena (začetni del golenice, končni del stegnenice), lahko pa tudi iz področja kolka ali medenice (črevnica), kjer so bistveno bogatejša nahajališča.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close