Najdi forum

ODSTRANITEV OM PO ZLOMU KOLKA

Spoštovani!
pred 10 meseci sem utrpela zlom vratu kolka, učvršen je bil s 3 vijaki. Dva meseca sem že brez bergel, sicer pa še šepam, imam bolečine, težave pri dolgotrajnem sedenju, vožnji, ali daljši hoji, tudi spanju na poškodovani strani.
Čez en mesec mi bodo odstranili vijake.
Zanima me, kakšen je postopek odstranitve, koliko časa si v bolnišnici, ali bo potrebno spet uporabljati bergle, kako dolgo ter čez koliko časa bom lahko spet polno, brez omejitev obremenjevala kolk oz. ali sploh bodo sploh potrebne kake omejitve. Ali je osteoporoza vratu stegnenice dodatni faktor pri tem (stara sem 52 let).
Močno upam, da bodo sedanje težave po odstranitvi OOM prenehale, saj mi močno omejujejo vsakdanje aktivnosti.

Najlepša hvala za odgovor!

Odstranitev treh vijakov ni velik operativni poseg. Zelo verjetno boste že po nekaj dneh lahko hodila brez bergel.

Po zlomu vratu stegnenice se lahko zgodi, da pride do odmrtja glave. To se kaže z naraščajočimi bolečinami, običajno po preteku pol leta od operacije (poškodbe). V tem primeru je potrebna namestitev kolčne proteze.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni
Avgusta leta 2010 sem padel z motorjem in ob tem zlomil kolk. Per in subtrohanterni zlom, oziroma zlom vratu stegnenice-fractura per et subtroch. femoris dex piše v diagnozi. Še isti dan sem bil operiran, napravljen je bil OS s PFNA–vijak z enim zaklepom. Ker so bolečine še vedno prisotne, mi bodo januarja materjal odstranili.
Zaradi tega sem v postopku z zavarovalnico katera trdi, da zaradi tega z mano ni nič narobe. Zanima me če sem zaradi tega v invalidnem statusu, oziroma ker se ukvarjam z gostinstvom imam določene težave na delovnem mestu in to tudi uveljavljam.
Kakšno je vaše mnenje?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav

Če imate težave, ki vas ovirajo pri delu, to zelo verjetno pomeni določeno stopnjo invalidnosti. Stopnja ocene invalidnosti je odvisna od tabel vsake posamezne zavarovalnice.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close