Odstranitev neizrastlega modrostnega zoba
Pozdrav,
Stara sem 28 let. Zaradi težav od meseca maja (vnetje žepka) mi je včeraj kirurg odstranil osmico desno spodaj. Poseg je bi hiter (5 min in zob je bil veni) in brez težav. Danes pa sem tudi ok, brez večjih težav. Res pa je, da je občutek v ustih čuden, ena velika “luknja”.
Na ortopan sliki smo vidli, da imam levo spodaj tudi osmico, ki ni izrasla- leži vodorovano zraven sedmice (korenine so v nasprotnos mer od sedmice-v ličnico). Za tole osmico nisem ni vedla, nikoli ni delala težav. Nekak je nisem hotla dat ven, a kirurg je rekel, da gre oktobra ven. Kako poteka tak poseg? Je bolj zahteven ?
P.s.-pripela sem tvojo ortopan sliko?
Hvala
Zobe, kot je vaša spodnja desna osmica, je smiselno odstraniti. Prav tako je smiselno, če vam kirurg, potem, ko vas je pregledal, pojasni, kako poteka poseg.
Najprej dobite injekcijo anestetika, ki vam omrtviči polovico spodnje čeljusti. Potem se odmakne dlesen od kočnikov, s svedrom se malekostno obvrta kost ob zobu, ki se ga razpolovi in običajno v dveh delih odstrani iz kosti. Na koncu se rana zašije. Sam poseg, brez prirave, običajno ne traja več kot pol ure. Po posegu je potrebno operirano področje hladiti dva dni (15 minut se hladi s hladilnim gelom, potem se počaka 15 do 30 minut in nato se spet hladi). PO tednu dni se odstrani šive. Lepo vas pozdravljam, DD