Narocili so me na odstranitev mandljev katera bo februar 2026
pozdravljeni sem stara 30 let in kot otrok pa tudi kasneje sem imela nekaj angin.Po antibiotik sem posegala v rees nuujnih primerih(1x na 3leti).
V maju to je zdravnica naredila bris in je bil negativen.Kljub negativnemu brisu sem dobila antibiotik (klimicin) in cez dva dni jemanja se je stanje poslabsalo in sem bila zdravljena v Lj za abces. Izvide krvi so bili zelo slabi(CRP 350).
Narocili so me na odstranitev mandljev katera bo februar 2026.
Prosim se za vasega mnenja.hvala lp
Sem 30letna zenska.Kot otrok,potem punca sem prebolela dosti angin.
To leto v maju sem pravocasno obiskala zdravnico katera mi je naredila bris kateri je bil negativen in kljub temu za vsak slucaj napisala antibiotik (klimicin). V roku dveh dneh jemanja se je stanje dooosti poslabsalo in sem koncala v Lj.na pardnevno zdravljenje zaradi abces,izvidi krvi katastrofalni CRP 350.
Od takrat naprej vsakic ko zbolim in obiscem zdravnico dobim brez kakrsnihkoli brisov antibiotik(klimicin) za 10dni,dokler pridem na vrsto za operacijo(odstranitev mandlejv v februarju).
Se prosim se za vase mnenje.
Hvala in lp.
Pozdravljeni,
indikacija za operacijo mandljeva sta 2 (dva) peritonzilarna abscesa. Vi ste imeli samo enega.
Strinjam se, ob virozi res ni potrebno, da bi prejemali antibiotike. Najbolj zanesljiv pokazatelj je v primeru bolezni izvid krvi (CRP, diferencialna krvna slika – % nevtrofilcev), s pomočjo katerega se odločimo o morebitni antibiotični terapiji.
Lahko pa poskusite dobiti datum za odstranitev mandljev v splošni anesteziji na katerem od ORL oddelkov po Sloveniji, da boste prej na vrsti, kot bi bili na ORL kliniki v Ljubljani.
Lp