Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja odstranitev lepila pod nalepkami

odstranitev lepila pod nalepkami

Kako lahko najlažje odstranim lepilo, ki ostane na novo kupljenih igračah potem, ko nalepke že odstranim z njih ?

Kaj pa lepilo, ki ostane na stekleničkah Hippovih kašic ? Tisto je res trdovratno.

Hvala za odgovore

Na stekleničkah listke odstraniš tako, da držiš nekaj časa flaško pod vročo vodo in bi se morali nato sami odlepiti, včasih pa tudi ni tako (odvisno od izdelka).

Jaz sem videla, da npr. nalepke odstranim s pohištva kar z malo bolj grobo krpico in čistilom za posodo in je šlo vse zažrto lepilo lepo dol.

Lp, Marjana

Probaj našpricati z WD, baje krasno odstrani lepilo.

Zadnjič sem v naši biroopremi kupila neko edigsovo tekočino: ODSTRANJEVALEC NALEPK, odlično odstrani ostanke lepila z vseh površin – tudi iz plastike. Pri čiščenju ostankov selotejpa s pohištva (v otroški sobi) pa sem uporabila čisti bencin, ki ga lahko kupiš v lekarni.
LP Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

Čudovito gredo nalepke dol iz nevnetljivih materialov (npr. steklo), če jo podržiš nad plamenom sveče, vžigalnika… Gredo pa dol iz vseh materialov, če jih napojiš s krpico, namočeno v bencin (npr. za polnjenje vžigalnikov) in nato se ful lepo odlepi. Pa da ne bo kdo mislil, da smo ful kadilci – ne, samo bencin se da dobit le tak v manjših količinah.

LP

Nataša

Lepilo pod nalepkami jaz odstranim s selotejpom – kos selotejpa prilepim na lepilo, ko prilepim, še malo “podrsam” s prstom ali nohti, da se lepilo spodaj čimbolj prime na selotejp in hitro potegnem, to nekajkrat naredim, in če lepilo od nalepke ni zelo trdovratno, se na tak način zelo lepo odstrani.

Se pa vedno jezim na te nalepke in cene, ki imajo tako lepilo, da se ne odstranijo lepo (pri stvareh, kupljenih v tujini, pa običajno nalepko odlepim brez da bi se strgala in pustila lepilo na podlagi).

Lep pozdrav, Tina

Tudi mene pogrejejo te nalepke s cenami…kako jih trgovci limajo na izdelke…meni se zdi, da so vedno na napačnem kraju (na datumu uporabe, na navodilih, na sestavinah …itd…) pol se pa še odlimajo težko…
Moj recept je pa (kar učinkovit): s fenom za lase segrevaš nalepko toliko časa, da se lepo odlima.
Lp Zala

Najboljši je čisti bencin, za vse vrste lepil od nalepk

EDIGS – “Odlepi” (tako se imenuje)

Odstrani tudi papirnato nalepko s papirja, brez sledu!

Cena je okoli 500 SIT (mogoče 600 SIT)

Nataša

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

New Report

Close