Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija odstranitev dlak

odstranitev dlak

Lep pozdrav!
na predelu nad zgodrnjo ustnico imam temne in trde dlake, vendar so se mi sedaj (pol leta nazaj) in po porodu pojavile se na bradi. so crne barve in zelo trde. trenutno si jih odstranjujem s pinceto, vendar imam ze zelo poskodovano kozo (naredila se mi je nekaksna brazgotina, ki se je ne morem znebiti, dlake pa se vedno veselo rastejo naprej). moram si jih odstranjevati skoraj vsak dan, ker so zelo goste in vidne.
zanima me, kako poteka postopek laserske odstranitve za oboje (kolikokrat ga je potrebno ponoviti)? kdaj in kam se moram prijaviti na pregled/pogovor in kako je potrebno postopati pred odstranitvijo (koliko casa prej si moram dlake pustiti rasti, da se bodo dale odstraniti) in kako je po odstranitvi? lepo vas prosim, da mi poveste, kako poteka vsa procedura.
in se eno vprasanje. v primeru, da si dlake se naprej odstranjujem s pinceto, kako bi se lahko znebila brazgotine, ki je kar moteca – ne vem, morda jo opazim le jaz. obstajajo kaksna mazila, pomirjevalne maske, itd itd.
hvala za odgovor. katjusa

Živijo

Laserska depilacija poteka tako da posmične dlačne mešičke obsevamo z lasersko svetlobo ustrezne valovne dolžine in moči tako , da pri tem mešičke uničimo okoliško kožo pa čim manj oziroma nič ne poškodujemo.

Za laser so občutljivi le mešički ki so v dobi rasti , zao je potrebno obsevanje večkrat ponoviti. Včasih tudi pet in večkrat. Čim večji je barvni kontrast med dlako in okoliško kožo tem bolj učinkovito je zdravljenje. ( dobor je če niste zagoreli od sonca).

Če gre za pravo brazgotino je najverejtenje posledica vnetja po iztrganju dlake. laser lahko ugodno vpliva tudi na tako brazgotino. Lhako pa bo ostala tudi kot trajen spomin.

Pridite na sredo popoldan , najbolje med 5 in 6 uro v našo ambulanto na polikliniko C hodnik , da vam bom lahko svetoval.
Najbolje , da si dlak do terapije nepulite več kvečejmu strižete jih lahko.

Lep pozdrav

Aleš

ali se moram na pregled prej naročiti, ali lahko kar pridem na pogovor? kako izgleda pregled? kot zdravniški? torej moram imeti zdravstveno izkaznico s seboj in jo oddati sprejemni sestri? hvala lepa in oprostite za mojo nevednost

kakšna je razlika, ce bi si dlake namesto strigla pobrila (pri tem bi pazila, da si ne bi pobrila tudi tistih, ki so zaenkrat se svetle in nemoteče)? hvala

to se da lepo odstrniti z laserje v kaksni privatni dermatoloski kliniki v ljubljani, je pa drago..in je potrebno veckrat ponoviti do 6 krat. Se pa izplaca, sama sem to naredila in sem zelo zadovoljna.

katjuša napisal:

> ali se moram na pregled prej naročiti, ali lahko kar pridem na
> pogovor? kako izgleda pregled? kot zdravniški? torej moram
> imeti zdravstveno izkaznico s seboj in jo oddati sprejemni
> sestri? hvala lepa in oprostite za mojo nevednost

Pozdravljeni
odstranitev dlak je samoplačniški poseg.
za pregled se ni potrebno naročati pridite med 17 in 18 uro v sredo v našo ambulanto pa vas bom pregledal. 8Tudi pregled je samoplačniški stane med 5000 in 7000 tisoč sit.

Ob pregeldu si bova problematične predele pogledala , svetoval vam bom gled najpriemrnejšega načina odstranitve itd

Lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni

Dlake ki jih režete na kakršen koli način rastejo hiutreje in postajajo lhako močnejše predvsem pa so dokler ne dosežejo svoje normalne dolžine trše.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close