Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Odstranitev ciste??

Odstranitev ciste??

Pozdravljeni,

pred kratkim sem bila na preiskavi z MR glave, kjer so mi v desnem maksilarnem sinusu videli večjo cistično formacijo.

Prosim, da mi razložite kako zgleda odstranitev te ciste in ali je nujno potrebna. Kaj se lahko zgodi v primeru, če se ne ostrani in obratno.

Vnaprej se vam lepo zahvaljujem za vaš čas in odgovor.

Spoštovana!

Cista se odstranjuje, če moti normalno prezračevanje sinusa (če zapira odprtino). Poseg je z injekcijami, poteka skozi nos in traja 15-20 min. Lahko, da je imate že leta, pa niste sploh vedla za to. Nujno ni, da se odstrani.

LP. drIB.

Pozdravljeni!

Danes se mi je izlila redka rumenkasta tekočina skozi desno stran nosu, pa me zanima ali je možno, da se je cista predrla in je vsebina stekla skozi nos ven? Naj omenim, da sem imela občutek, kot da se mi je ulila kri (čeprav nimam teh problemov). Počutim se dobro, nimam bolečin, mogoče malo čuden občutek v predelu, kjer je bila prej cista (mogoče je ta občutek pogojen s tem, da sem si skušala malo zmasirati predel sinusa in pa to, da sem pod nosom držala ves čas robček, saj se mi je zadeva pripetila ravno med delovnim časom).

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovana!

Možno je da se cista predrla, čeprav se ponavadi to sam ne zgodi. Tudi z masiranjem ne morete priti do ciste, ker je vmes kostna stena. Pomembno je da nimate težav.

LP. drIB.

New Report

Close