Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija odstranitev brazgotine

odstranitev brazgotine

Lep pozdrav!

V predelu dekolteja imam brazgotino v obliki skoraj pravilnega kvadrata v velikosti 7 x 3 cm.
Brazgotina se je razvila v najstniških letih iz mozolja na katerega je medicinska sestra pri odstranjevanju bradavic pritisnila tekoči dušik (vsaj mislim, da s tem odstranjujejo bradavice).Brazgotino so mi pri dermatolu večkrat poskušali odstraniti (injekcije, nanašanje neke kisline, silikonski obliži) napotili so me tudi k plastičnemu kirurgu, ki je zadevo izrezal, vendar je po vsakem posegu stvar samo še slabša. Brazgotina je visoka (nad kožo), temno rdeča in polna različnih luknjic iz katerih redno izteka gnoj (bel). Občasno je močno boleča in je vsak dotik oblačil zelo neprijeten ali pa me močno srbi.
Ali sploh obstaja kakšna možnost, da bi stanje lahko popravili – morebiti kakšen poseg z laserjem, da bi zadevo vsaj stanjšali.

Zahvaljujem se vam za vse informacije.

Spoštovana Simona!

Glede na opis bo verjetno kar najvarneje brazgotino pustiti pri miru. Ne verjamem, da bi z lasersko metodo dosegli boljši učinek. Moti pa me izcedek, ki ga opisujete. Zlasti če je res gnojen, kot navajate, je vsekakor potreben čimprejšnji ponovni obisk pri kirurgu.

New Report

Close