Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Odstranitev amalgamskih zalivk

Odstranitev amalgamskih zalivk

Odločila sem se za menjavo amal. zalivk z belimi. Bolj ko prebiram članke na to temo, bolj me grabi strah. Naj omenim še, da imam 6 mesecev starega dojenčka ki ga še polno dojim in ga nameravam tudi v prihodnje. Pri zobozdravniku sem naročena v novembru. Naj raje počakam ? Prosim nujno za odgovor.

Pozdavljeni,

niste napisali kakšne pomisleke imate. Sicer bi vam priporočila, da menjate amalgamske plombe, ko boste prenehali z dojenjem. Med menjavo plomb namreč lahko pride do absorpcije škodljivih snovi.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,
Hvala za odgovor. Prav to sem imela v mislih, škodljive snovi, predvsem živo srebro, ki se nahaja v teh zalivkah. Dva meseca nazaj sem bila pri zobozdravniku zaradi zobobola in mi je zamenjal amalgamsko zalivko z belo. Niti pomislila nisem kako lahko škodujem otroku. Noben na to niti ne opozori, čeprav je moj zobozdravnik vedel da sem pred kratkim rodila in da skoraj gotovo dojim. Ko pa sem na forumih zasledila, kako so te zalivke nevarne oz. njihovo odstranjevanje sem se kar zgrozila. Po vsaki odstranitvi naj bi šla skozi 3 faze razstrupljanja. Ali to drži ?? Kaj zdaj ? Definitivno bom počakala z menjavo, dokler dojim. Pa potem ? Prosim za odgovor, kaj mi je storiti, ker imam kar precej sivih plomb. Z zadnjo menjavo je škoda žal že storjena.

Pozdravljeni,

smo v dobi, ko v zobnih ambulantah uporabljamo močne sesalce, tako da odstranjevanje amalgama ni več tako nevarno. Lahko se uporablja tudi gumjasta opna, tako imate še manj stika z amalgamom. Panika zaradi zamenjane plombe je odveč, je pa vseeno bolje, da druge odstranjujete kasneje. Sicer pa veliko več živega srebra vnesemo v telo s prehrano, tako da se morda ta trenutek raje posvetite tej problematiki.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close