Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja ODSTOP OD POGODBE

ODSTOP OD POGODBE

10.2.2010 sem podpisala zavarovalno ponudbo življenjskega zavarovanja, ki mi jo je posredoval zastopnik. Zavarovalni primer bo nastal s 1.3.2010, prvo mesečno premijo pa sem plačala ob podpisu. V ponudbi nastopam kot ZAVAROVALEC in ZAVAROVANEC 1. Ponudbo je podpisal tudi moj mož, ki je v pogodbi naveden kot ZAVAROVANEC 2. Odločila sem se, da pogodbo zavrnem. Rok, ki je predviden za odstop od pogodbe je 30 dni od datuma sklenitve. Zanima me:
1. Ali lahko na zavarovalnico pošljem pisno odpoved pred nastankom zavarovalnega primera?
2. Ali to odpoved mora podpisati tudi moj mož.
3. Ali o odstopu moram obvestiti tudi zastopnika zavarovalnice.
Zahvaljujem se za hiter odgovor.

Če obvestite zavarovalnico onameri odstopa od pogodbe,vam verjamem na zavarovalnici Merkur ne bodo komplicirali.Vrnjena vam bo vplačana premija za prvi obrok.Na ostopu od pogodbe naj bo naveden in podpisan tudi mož.
O odstopu vam ni potrebno obvestiti zastopnika,lahko pa mu prijazno sporočite svojo namero.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close