odštevalni števec -voda
forumovci pozdravljeni mene pa zanima naslednje:
z fantom sva zrihtala mansardno stanovanje.
elektrika bo urejena z odštevlnim števcem.
pri vodi pa sva se zafrknila.
zanima me kako in kam namontirati odštevalni števec za vodo in
kdo bi to naredil?
situacija je taka:
iz spodnje kopalnice-njegovih staršev gre cev v najino kopalnico zgornji štuk. oni imajo že vse fiksno fertik, midva pa tudi. ampak midva še lahko podreva ker se še nisva vselila in imava samo ploščice položene. imava jih še dosti v rezervi. nočem pa da bi staršem spodaj težili in jim s tem kaj razbijali zaradi naju.
problem je, da sva tlake že ulila in ploščice položila.
ampak jaz vztrajam da bomo to razbili in nekako to uredili.
prosim za mneneje če je kdo že imel tak primer.
računala sem da bi poklicala tistega ki je razpeljeval cevi, da bi povedal kje se cevi štukajo, in potem bi pač tam razbili ploščice in tlak, namontirali na cev števec, vlili nazaj tlak in položili ploščice.
kaj menite?
se je kdo s tem že ukvarjal.
rada bi da sva z fantom zase, ker ima svoj vhod, elektriko na števec bova imela pa še vodo. saj razmere so že tako tako nevzdržne in tistih 30 jurjev bom pa še požrla če sem že toliko!!!!!
hvala, sem rahlo znervirana zaradi te situacije. kaj bo še?
ja sem že vprašala ampak tukaj gre za odštevlani števec a imate vi odštevalnega zunaj ali imate zunaj svoj števec.
razlika je da če imate svoj števec plačujete svojo položnico, prispeveke in odvoz ter sve kar spada zraven….
pri odštevalnem števcu pride samo ena položnica in potem se odčita najina poraba od skupne, plačujejo se samo 1x prispevki, smetarina itd…
iz kje pa si! kje ste vi to urejali in kakšna je cena me zanima?
sem že malo spraševala ampak mislim da komunala zrihta samo nov števec ne pa tudi odštevalnega.
hvala za inf. sporoči mi kaj in kako?
Če bi hoteli števec imeti zunaj, bi najbrž morali imeti komplet napeljavo svojo. Mi imamo odštevalni števec, in sicer v steni (torej ne v tleh) za WC školjko. Je pa to kar precej velika zadeva (tudi v globino), ampak vseeno mislim, da se vam splača urediti. Jaz vsekakor bi, tudi na tej stopnji.
Če bi mi hoteli imeti vsak svoj zunanji števec, bi morali zamenjati neke cevi zunaj in ne vem kaj še vse. Tako je čisto OK, sploh ker po novem plačujemo tudi števčnino (najemnino za števec, ker je ta v lasti komunale).
Pri nas je bilo tako že v osnovi. Števec je pa na cevi, ki vodi od glavne napeljave do pralnega stroja (mislim vsaj, se res nisem poglabljala). Osebno se mi zdi zelo smiselno komplicirati in namestiti vse svoje števce, če res ni prehudo in predrago. Pri vama zagotovo ne bo astronomska vsota. Pokličita vodovodarja in pečarja, da naredita predračun.
ja vidiš vidva imata iz glavnega vodovoda svojo cev. to je lažje.
pri fantu je pa tako in glavnega vodovoda je izpeljana cev ki pelje v njihovo kopalnico, srednji štuk, in iz njihove kopalnice je potem cev potegnjena v najino kopalnico, zgornji štuk
tudi pri nas je zakomplicirano vrjemi.
čisti računi dobri prijatelji in še boljši odnosi. to je moje mnenje.
razen če imate res vrhunske odnose. teh pa skorajd ni več nikjer
redki so primeri.
pri fantovi hiše je tako. midva sva zaenkrat še sama, v spodnjem gospodinstvu pa trije. kmalu bodo štirje ko bo bratov fant še kakšno pripeljal. jaz dokaj veliko perem, 2-3x/na dan se tuširava, pa pomivalni stroj in kaj ko bodo še otroci? spodaj pa itak trošijo na veliko. kuhajo kot da jih je 8 in da ne govorim o pranju nasploh za 3 ljudi katastrofa! sem mislila da sem jaz potrošna ampak če se primerjam z njimi sem resnično varčna.
in povrhu vsega znajo vse spogajati jaz pa tega nočem.
ker se da to urediti in vztrajam.
res sem razkurjena zaradi tega problema. bom ukrepala
pokličem še danes tistega inštalaterja ki je razpeljeval cevi.
brez zamere
Malči, če je tako, potem sploh ni debate. Sem ti hotela še dopisati, da se te stvari še dajo nekako dogovoriti, dokler gre za sobivanje staršev in enega od otrok z družino, ko pa starši umrejo in se v drugo polovico hiše naseli brat ali sestra, se pa stvari lahko res zakomplicirajo. Pri nas konkretno smo že zdaj dogovorjeni, da bo brat dobil vso hišo, ko staršev ne bo več, ker se ti zelo bojijo, kako bi bilo z našimi medsebojnimi odnosi, če bi denimo njihovo stanovanje dobila jaz. Kakšna kolobocija je potem šele, ko v hiši bivajo bratranci in sestrične! Pri nas je hiša recimo razdeljena tako, da je ne moreš prodati samo pol, skratka, vse ali nič.
Tako da te lahko samo podprem v tem, da inštalirata svoj števec in da se že zdaj s starši dogovorite, da bodo stanje na njem tudi upoštevali. Zato morda ne bo slabo, če ga bo namestil strokovnjakov, da ne bo kakšnih dvomov. Pri nas smo na istem števcu tri stanovanja, vsako s svojim odštevalnim števcem, in se nam račun zdaj, ko nam je komunala dala nov glavni števec, izide skoraj do tolarja. Tako da so odštevalni števci očitno zelo natančni. Pri starem glavnem števcu je bilo pa razlike dva kubika (cca 800 tolarjev) na pol leta.
Ja, mi imamo svoj števec. Pred leti je bilo vse skupno in smo delili, jasno da si imel vedno občutek, da plačaš največ, slišal si pa da najmanj. Enkrat smo se razkurili in otroci smo sforsirali, da se je vse razdelilo, od ozemlja do stroškov. Res je stalo še pa još, a vsaj veš, kaj je tvoje in nisi nobenemu nič dolžan.
Vse, kar je možno, že sedaj razdelite, boš videla, da denar “pozabiš”, ko veš, da je urejeno.