Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Odslej nakupujem le še v Hoferju in Lidlu

Odslej nakupujem le še v Hoferju in Lidlu

Pa saj nisem nora, da mi bodo romunsko meso prodajali razni Mercatorji, Spari, Jagri in Tuši po 10 evrov, pa da bom 3x preplačevala mlečne izdelke, kruh. V Hoferju in Lidlu definitivno dobiš enako kvaliteto ali celo boljšo po 3x nižji ceni.

Pravilno.tudi jaz nakupujem le v hoferju in lidlu

Ti povem,da so pred kratkim v Lidlu prodajali maso za čevapčiče od MDK. Ker Hofer in Lidl nimata v prodajalni mesnice zato tam inšpekcija ni pregledovala. Če bi pa inšpekcija pregledala tudi pakirano meso in izdelke v Hofru in Lidlu,bi bila ugotovitev tudi za ta dva trgovca enaka kot za ostale,ki so na seznamu. Na srečo ni šlo za pregled trgovcev ampak za pregled mesnic in mesarjev.

Najprej je pa seveda treba vedeti in razumeti sploh kakšne vrste inšpekcijski pregled se opravlja. Ni vse eno in isto.
Zato je tvoja izjava skrajno neumna.
Kar je tu zanimivo je to,da na gorenjskem koncu goljufivih mesnic/mesarjev skoraj ni.

tidve trgovini niti slučajno nista res poceni, za diskontni način prodaje sta pravzaprav precej dragi … mi je pa žal, da niso dali ven podatka trgovin in mesarjev, ki pa poslujejo pravilno in korektno.

Se splača kupovat v bivši Bati na bivšem mejnem prehodu z Italijo. Recimo izdelki zelene doline so tudi pol cenejši kot pri nas, pa donat je cenejši, testenine barilla, Union in Laško, žgane pijače… Menda imajo Italjanski trgovci nižjo maržo kot naši

Ne vem, zakaj ne kupujes zrezkov v Merkurju, tudi tam takih nepravilnosti niso nasli :))

Ja, je popolnoma enako, je trgovina in svezega nepakiranega mesa ne prodajajo, ravno tako kot Lidl in Hofer ne.

Ma nakupuj kjer češ, sam ne odpiraj stalno istih tem…

Kot da res gledaš na i zvor mesa …

pametna nakupovalka: res si pametna, ko kopiraš poste dve vrstici dol.mar bi počakala vsaj pol dneva, da bi prilezla na novo stran…
ti povem: morda imaš prav, tolk se nisem poglabljala. ampak Eurospin pa je gor. a oni pa imajo mesnico v trgovini. tam še nisem bla. ja, to pa potem definitivno drži – če je MDK med grešniki, je tudi Lidl, če ma njihov meso. ma, pol so vsi grešniki, al kaj??

In zakaj je romunsko meso slabše kakovosti?To je vse v naših glavah.Tudi v Sloveniji,je bila prašičja kuga in nore krave,tako da vprašanje kar smo že vse pojedli.Vprašanje je kako se zgražajo drugod po evropši nad slovensko kakovostjo.

Strinjam se s predhodnico…zakaj bi bilo romunsko meso avtomatično slabše?

Jaz kupujem kjer pač sem, nimam izbrane trgovine. Pri Lidlu me moti samo to, da je izbor slab. Jabolčni kis samo en, pa še ta ne dober, sol samo ena vrsta. Isto za gele za tuširanje itd itd. rada imam malo več izbire, potem pa kombiniram. Aja …mesa ne kupujem, sem vegi.

LP

Ni problem v tem iz kje je meso ampak z kakšno hrano se živali prehranjujejo…

ker so predpisi za rejo in vzrejo tam mal drugačni, manj strogi.

po drugi strani pa želimo ohranjat domačo proizvodnjo, domača, bolje plačana delovna mesta, dvigovat BDP … težko bomo to dosegli brez podpore lastnega gospodarstva.

Četudi nas vse prepričate, ne bo šlo skozi. Smo tako nizkosamooskrbni, da nas lahko gre 70% rakom žvižgat od lakote. Ne samo pri mesu, na splošno. Tako da še dobro, da eni ne verjamemo v zlate slovenske krave, v razumljene piščance in pozlačen paradajz.


Točno tako! Še več – slovensko meso sploh ni v redu, poznam res veliko tujcev, ki se zgražajo nad kakovostjo… mi pa smo pripravljeni plačati 2x več za “odlično” domačo klobaso.

Najbolje je pogledat komu bi rajši dal zaslužit. Slovensko gospodarstvo se lahko ohranja samo na tak način, da ga vzdržujemo sami. Moja družina in še mnoge rajši kupujejo pri ljudeh, ki jih poznajo, na kmetijah 20 km stran, kjer res vidiš kako se tvoja hrana prideluje.

Največja neumnost je razmišljat, da majo vsi slabo kvaliteto potem bom pa kupil cenejše.

Če koga zanima si lahko pogleda tele strani
https://www.facebook.com/bratovseva.ploscad/?fref=nf
https://www.facebook.com/zwslo/
https://www.facebook.com/Pehar-suhe-plastike-334435023623507/?ref=settings

New Report

Close