odškodnina za tel. poškodbe
Ko sem bila stara 13 let sem se poškodovala v prometni nesreči. Imela sem odprti zlom leve golenice s postoperativnimi komplikacijami (gangrena), posledično sem bila ponovno operirana, poleg zunanjih fiksaterjev, sem imela tudi presaditev tkiva. Na berglah sem preživela 9 mesecev, več let je trajalo tudi zdravljenje s fizioterapijo itd.
Odškodnina? Takrat sem si za tisti denar, in ne hecam se, kupila PISALNI STROJ. Torej kot da bi danes rekli….20 jurjev?
Napoved je bila dosti slabša, lahko bi izgubila nogo. Tako pa sem imela srečo in očitno dobrega kirurga. Lahko smučam, rolam, kolesarim, normalno hodim. Izgleda grdo, vendar tisti, ki me imajo radi, tega več niti ne opazijo. Jaz sem srečna, da se je tako izteklo, neglede na odškodnino.
Niso pa vsi imeli take sreče in denar potrebujejo za zdravljenja.
Zato..vsi bleferji z nategom vratu in ostalega…..naj vas bo sram, pa kljub tem vam ne privoščim, da se vam to resnično zgodi, ne vam, ne vašim bližnjim…samo zamislite se malo…
Draga Bibita, verjamem, da si jezna, samo tako je. Denar izplača zavarovalnica, iz obveznega avtomobilskega zavarovanja in zagotovo pretehta svojo odločitev. Poznam nekoga, ki je za cel palec dobil borih 500 DEM, kar je nula. Jim pa privoščim, vsem, ki so potegnili denar iz zavarovalnice. Ko je bila ena moja hči stara eno leto, sva imeli prometno nesrečo, jaz nisem bila kriva. Imela je večkrat počeno lobanjo, pretres možganov in posledično delno paralirano eno stran telesa( in je bila v avtosedežu, onem čisto pravem, kar je bilo takrat redkost) in ko sem prišla na zavarovalnico, da se pogovrim o odškodnini, mi je njihov odvetnik dejal: gospa, pa saj otrok je tako kot maček, se hitro pocajta. Odšla sem kot polita z vodo, otrok mi je pomenil veliko več in po odškodnino zaradi svojega ponosa nisem nikoli šla. In danes, ko berem, koliko je kdo dobil, je to moje zadoščenje za takrat, in čimveč uspe komu dobiti, bolje se počutim.
Zato tudi danes želim in hočem, da hči iztrži čim več.
lp
Absolutno, aljana. Se strinjam s tabo in podpiram. Vendar ne primerom, ki si iz golega izmišljevanja in zaradi tega, ker se jim ne da v službo in bi radi prišli do “lahkega” denarja, žal mi je….vendar jim ne privoščim.
Italijani imajo en simpatičen rek, preveden izgleda približno takole: svet je narejen za pretkane ljudi.
Jaz to nisem in prisegam na poštenost, še vedno, pa čeprav večkrat potlačena kot nagrajena zaradi te lastnosti.
takole ti bom rekla: poškodbe so bile res hude in brez zeloooo dobrega odvetnika, ne bo hči dobila praktično nič.
Moj stric je imel pred leti tako prometno nesrečo, zlom medenice, stegnenice, poškodbe prsnega koša….več operacij in podobno.
Najel je odvetnika in iztržil takratnih 100 tisoč mark. Je pa danes invalidsko v penziji, ker ima eno nogo malo krajšo in je imel tako delovno mesto, ko je moral biti stalno na “nogah”.
Tako, da glede na poškodbe…najemi si odvetnika!
Kar se tiče natega vratu….to pa mimgrede fašeš, sam da se ti eden v “rit” zaleti in mislim, da to niso bleferji..
obvezno najamite odvetnika vendar pazite katerega,jaz sem imela prvič po nesreči takega da se po 2 letih ni še nič premaknilo potem pa sem ga zamenjala in sem imela vse rešeno v parih mesecih brez sodišča,ker če greš na sodišče se bo stvar vlekla par let.pa še postopka ne moreš začeti dokler ni zdravljenje končano.jaz sem imela 8 reber na desni in 2 na levi zlomljeni,predrta pljuča,14 dni na aparatih,3 dni v komi,pretres možganov,da o psihi ne govorim in sem dobila 3.200.000 sit.
POZDRAVLJENI,
VIDIM, DA ODGOVARJATE NA VPRAŠANJA OŠKODOVANCI IN TUDI PRAVNIKI. POŠKODOVALA SEM SI KOMOLEC PRI PADCU V ŠOLSKEM HODNIKU, KO SEM ŠLA PO VNUČKO.ZAVAROVANA NISEM. IMELA SEM OPERACIJO KOMOLCA IN 1O DNI PRELEŽALA V BOLNIŠNICI.POVEDALI SO MI TUDI, DA NIKOLI NE BOM MOGLA FUNKCIONIRAT KOT PRED NESREČO. ZANIMA ME KAJ LAHKO PRIČAKUJEM IN V KOLIKEM ČASU SE ZADEVE REŠIJO- ZADEVO BOM PREDALA ODVETNIKU,
HVALA ZA ODGOVOR!
mene pa zanima ali je možno da dobim odškodnino za poškodbo kolena. Sem študent, koleno sm si poškodoval na nogometni tekmi, u bistvu so mi ga poškodovali. Imel sem operacijo,kjer so mi skrajšali oz. “popravili” lateralni kolateralni ligament(stransko vez). V tavmatološki kliniki sem preživel 2 tedna. Sedaj obiskujem fizioterapijo do nadaljne kontrole. Na berglah moram biti vsaj 2 mesca, noge ne morem še skrčiti…rekli so mi da bo rehabilitacija kar dolga. Res me zanima, saj k berem prejšne komentarje koliko so nekateri dobili samo za malo boleč vrat…eni pa z resnimi poškodbami skoraj nič. GROZA
LP
mene pa zanima ali je možno da dobim odškodnino za poškodbo kolena. Sem študent, koleno sm si poškodoval na nogometni tekmi, u bistvu so mi ga poškodovali. Imel sem operacijo,kjer so mi skrajšali oz. “popravili” lateralni kolateralni ligament(stransko vez). V tavmatološki kliniki sem preživel 2 tedna. Sedaj obiskujem fizioterapijo do nadaljne kontrole. Na berglah moram biti vsaj 2 mesca, noge ne morem še skrčiti…rekli so mi da bo rehabilitacija kar dolga. Res me zanima, saj k berem prejšne komentarje koliko so nekateri dobili samo za malo boleč vrat…eni pa z resnimi poškodbami skoraj nič. GROZA
LP