Pozdravljeni!
Mene pa zanima glede odškodnine. Namreč 21.12.2012 sem zaradi padca na ledu ostal brez notranje križne vezi. Vez je bila pretrgana. Z zdravnikom sem se zaradi študijskih obveznosti dogovoril za operacijo(rekonstrukcija križne vezi) v mesecu juliju 2013, operiran pa sem bil 5.7.2013. Po operaciji sem 2 tedna bil v zdravilišču Zreče, pred tem pa sem obiskal terapije v bolnišnici Maribor. Po zaključnem zdravljenju sem imel pravico zahtevati dnevno odškodnino, ker pa sem že pred 6 leti imel probleme z isto koleno, namreč šlo je za nategnjene križne vezi, me sedaj zanima če lahko zavarovalnica to smatra kot stara poškodba?
Pozdravljeni,
kolikor razumemo, ste zdravljenje že zaključili, zato vam svetujemo, da na vaši zavarovalnici prijavite nezgodo ter zraven priložite še vso zdravstveno dokumentacijo, iz katere je razvidno zdravljenje poškodbe ter seveda njene posledice. Zavarovalnica bo na podlagi vsebine vaše sklenjene pogodbe in v skladu s pripadajočimi splošnimi pogoji pristopila k rešitvi primera. Pri tem bo ugotavljala tudi morebiten vpliv stare poškodbe oziroma, če gre za nadaljevanje zdravljenja stare poškodbe. Če bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba pustila takšne posledice, ki bi jih ocenjevali po tabeli invalidnosti, bo v skladu z določili te tabele izplačala zavarovalnino tudi za primer trajne poškodbe. V takšnih primerih vas lahko zavarovalnica povabi tudi na dodaten zdravniški pregled.
Lep pozdrav,
Služba za nezgodna zavarovanja