odrgnina
Okoli gležnja se mi je zapletel pasji povodec in pes je stekel,povodec se mi je ovil okoli gležnja in mi zažgal kožo,nastala je velika odrgnina brez kapljice krvi,noga je pričela zelo boleti. Naslednji dan noga še bolj boli ni mogoče hoditi. Obisk pri splošnem zdravniku ,v nogi me je kljuvalo– antibiotik Klimicin 300 mg in povoj,kontrola na vsaka dva dni.Sedaj je od poškodbe že 10 dni.Noga še vedno zelo boli na trenutke ni mogoče nanjo stopiti,predvsem zjutrak ko vstanem,hoja samo z berglami,potem bolečina počasi popusti.Rana je zacelila cca 3 mm,drugače odprta,mehka,rdeča,rumen izcedek,velikost cca dolžina 3 širina 5 cm.Predpisali Naklofen proti bolečinam.
Danes zdravnik dejal da je mogoče poškodovana kita (od potega) vendar še vedno ni predpisal nič,samo povoj.Kontrola spet na 2 dni.
Kaj predlagate?Cinkovo oblogo?Laser?
Hvala za Vaš čas in mnenje.Prijeten dan.
Iz napisanega mi ni povsem jasno ali je glavni problem, da se rana ne zaceli ali pa bolečine in optkanje gležnja. V kolikor gre za problem s celjenjem rane, ki je kljub antibiotični terapiji še vedno vneta in secernira je najprej potrebno ugotoviti katere vrste bakterija povzroča ta infekt in šele na podlagi tega predpisati ustrezno antibiotično terapijo ob rednih prevezih in čiščenju rane. Če je problem zlasti bolečina in otekanje gležnja pa je potrebno vsaj s kliničnim pregledom ugotoviti, kateri predel je najbolj boleč, ali gre za poškodbo Ahilove kite ali mogoče za poškodbo vezi v okolici gležnja. V poštev pridce tudi UZ pregled gležnja.