Odrevenolost, nemoč v mišicah
Pozdravljeni,
Ker mi moje zdravstveno stanje počasi cefra živce,bi vas prosila za vaše mnenje.
Moje težave so sledeče:
-odrevenelost in mravljinčenje rok in nog
Odrevenijo mi noge,ko ležim, ko sedim.Ko hodim imam v stegnih občutek težkih nog (kot,da bi imela okrog stegen uteži).Stopnice oziroma hoja v hrib predstavlja težavo (prav tako me začne čudno tiščati v prsnemu košu). Zelo pogosto mi v mirovanju bolijo meča in stopala (občutim iglice, kot elektriko,pekoča bolečina). Roke mi odrevenijo,ko sem prislonjena na komolce, ko ležim, ko tipkam po telefonu. Odrevenijo mi prsti (hladni so, postanejo bledi). Čez cel dan čutim neko zbadanje v mišicah.
Naj omenim,da je ta odrevenelost prisotna skozi cel dan,vsak dan.
– odrevenelost glave
Pri ležanju sem začutila odrevenolost tiste strani glave,kjer sem ležala.
-nemoč v mišicah
Čutim utrujenost v nogah in rokah. Ko si naredim čop oziroma frizuro imam težke roke kot,da sem dvignila 100kg. Po rokah in nogah ke tudi “trga”- vcasih so temu rekli revma
-omotica
Kar naenkrat se mi pojavi omotica. čutim kot,da bi vsak čas padla skupaj.Kot nek nemir. Prosoten je tudi nemir v rokah (težko pišem v takem stanju). Občutek imam kot,da bi mi padel sladkor.
– sive zavese pred očmi v temi
Bila sem na MR glave,kjer so bili izvidi normalni. Krvna slika je ok.Od vitaminov mi primankuje le D vitamin,ki si ga dodajam.
Nevrologinja je po pogovoru zakljucila,da sem zaradi treh otrok,tri izmenke službe in dolge vožnje depresivna oziroma izgorela. Ne morem se strinjati s to diagnozo. V službo rada hodim, z možem si organiziramo gospodinjstvo in družinske obveznosti. Nobenih stresnih situacij ni bilo pred kratkimi. Po podani diagnosu sem vzela celo poletje zase. Kolektivni dopust sem podabila za izklop.pa vendar so ti simptomi še kar tukaj oziroma so sedaj prisotni vsakodnevno.In ker je to začelo močno vplivat na moje vsakdanje življenje si želim rešit te težave. Sedaj sem naročena na MR ledvene in vratne hrbtenice in k okulistu.
Vsakršno mnenje bi bilo dobrodošlo.
Hvala in lep pozdrav
Spoštovani!
Vaše težave skoraj sigurno glede na opisano niso ortopedskega vzroka. Vseeno opravite MR preiskave in mi jih javite za interpretacijo. Svetujem še pregled pri revmatologu in nadaljne kontrole pri nevrologu.
Lep pozdrav!