Najdi forum

odprtje s.p-ja pomoč

Živjo!
Razmišljam o odprtju s.p.-ja pomoč starejšim na domu.
Zanima me, kako poteka sam postopek odprtja? To vem, da moram biti prijavjena na Zavodu pol leta da dobim subvencijo in kje se prijaviti. Ali je postopek zapleten? Kaj vse potrebujem? Kakšno izobrazbo potrebujem (trenutno imam visoko šolo, a ne s smeri zdravstva).

Ali menite, po vašem mnenju, da bi bil trg dovolj velik za tašen projekt?

Koliko bi bili pripravljeni dati za pomoč svojim staršem na domu in koliko ur dnevno bi potrebovali pomoč?

Hvala in lep pozdrav,
Tinebine

Zdravo.

Vse informacije glede odprtja s.p. dobiš pri svoji svetovalki na Zavodu za zaposlovanje,
od tega ali imaš pogoje za odprtje, pa do informacije za subvencijo. Najhitrejši in najlažji
postopek za odprtje s.p. je prav preko Zavoda, kateri te pošlje na obvezni seminar oz.
predavanja, kjer dobiš vsa navodila in na koncu, v kolikor se odločiš za odprtje, ima
zavod tudi svoje podizvajalce, kateri ti registrirajo obrt. Stroškov za odprtje ni, potne
stroške za seminar ti povrne zavod, seveda, v kolikor jih imaš. Seminar ne traja dolgo,
mislim, da 2-3 dni po par ur. Glede izobrazbe pa mislim, da ne boš imela problema,
edino boš mogoče morala opraviti izpit za socialnega oskrbovalca na domu. V vezi tega
pa ti bodo na zavodu sigurno dali natančna navodila, saj v kolikor boš morala imeti omenjeni
izpit, ga lahko opravljaš preko zavoda, stroške plačajo oni, za končni izpit pa ti povrnejo
stroške, v kolikor ga uspešno opraviš. Tudi subvencijo za odprtje s.p. dobiš, v kolikor imaš
pogoje, le-ta znaša 4.500,00 EUR in jo prejmeš po odprtju v roku 90 dni. Seveda je vse
odvisno od tega, ali ima zavod še razpoložljivo kvoto za to, ali pa boš morala počakati na
naslednji termin.
Kar se pa dela tiče, je pa veliko odvisno od tebe same, koliko boš sposobna pridobiti
stranke, pa čeprav je trg kar precej nasičen z osebami, ki že opravljajo ta dela.
Vedeti pa moraš eno zelo pomembno stvar: zelo enostavno je odpreti svoj s.p., vendar
s prvim dnem odprtja imaš ogromne stroške za prispevke, ki pa mesečno niso majhni.
Zato moraš veliko delati na tem, da boš razpoznavna na trgu in imela veliko strank.
Kar pa se vrednosti ure tvojega dela tiče,pa mislim, da ni primerno, če sprašuješ stranke,
koliko bi bili pripravljeni plačati za tvoje delo, imeti moraš svojo postavko, kolikšno pa je
odvisno predvsem od regije in kakšne vrste pomoči na domu želijo imeti.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, čeprav tudi sama nisem več sigurna glede postopka
odprtja s.p., ker se zakoni iz dneva v dan spreminjajo, zato se le obrni za točna navodila
na Zavod, kjer ti bodo sigurno pomagali.
Če imaš še kakšno vprašanje za mene, pa me lahko kontaktiraš na e-mail:
[email protected].

Hvala za odgovor!
LP

tine bine, a me lahko kontaktiraš na mail [email protected], ti lahko povem kako poteka razgovor za subvencijo, s katerega konca slo si? Piši no,pa ti napišem kaj več, ker tudi jaz imam željo po odprtju s.p.za nego in pomoč starejšim.

Lp

New Report

Close