Odprtina za muce v vratih
Ali ima kdo izmed vas doma na vratih odprtino za muce?
Jaz bi jo rada dala na vrata mačje sobe, da bi onidve lahko imeli vstop, psica pa recimo ne. Da bi se muci lahko umaknili pred vsemi, če bi si to zaželeli, da bi imeli mir pri opravljanju potrebe, da bi ju lahko brez problema pičila “energijska bomba” in bi noreli v sobi in se igrali brez, da bi se jima v trenutku pridružila še Shiva… :)))
Zanima me ali se pri vas doma to obnese, kdo vam je mačja vratca namontiral ali pa celo če jaz recimo naročim vrata v kakšni firmi (sem ravno pri naročanju vseh vrat za stanovanje) in če to naredijo že v firmi…? Aja, pa zanima me tudi če vse skupaj nekako normalno zgleda… moja mama je panična in mi pije živce da bom dala nova vrata razbiti in ne bodo nikoli več vrata… :\
Hvala za odgovore in lep dan vsem, Saška.
Mi smo jo imeli, preden smo se preselili.
Odprtino ti brez težav namontira vsak povprečen domači mojster.
Pri nas se je obnesla bolj tako-tako.
Sicer je bila namenjena prehajanju mačk iz stanovanja na prosto. V kleti je bilo malce odprto okno, potem ena vrata z mačjo odprtino, stopnišče do podstrehe in druga vrata mačja vrata na vratih za vstop v stanovanje.
Se je zgodilo, da so tuje mačke prišle not.
Norenja naših mačk ni preprečilo, samo še bolj zabavno je bilo skakat skozi tisto luknjo ven in not.
Zdaj živimo v pritlični hiši in te odprtine nimamo, vendar vidimo če maček čaka pred vrati od terase.
Saška se prakticirajo, se .. morda nekaj manj pri nas. Večina ljudi niti ne ve, da taka stvar obstaja
Recimo .. zelo uporabna so vrata kadar je mačji WC v stranišču/kopalnici, stopnišču, veži … , in da vrata niso stalno odprta se nanje montirajo takšna vratca ..
Tudi tale ideja zaradi kužke, ni slaba ..
Obstajajo taka na senzor, ki dovoliji vhod samo živalim z ovratnico, če so montirana na vhodna vrata, ali vrata na teraso, kot je rekla že Yo, ali pa čisto navadna nihajna vratca …
Dobi pa se tudi take, ki se vstavijo v steklena vrata.
Tukaj je en tak lušten link o različnih vratcih : .
Ne vem kakšni modeli se dobijo pri nas, se jih pa lahko naroči po internetu (iz Avstrije, Nemčije) ali kupi v ZOO trgovinah zunaj ali pa na mačjih razstavah – zunaj seveda.
Simona