Odprta okna v kleteh – drvarnicah ?
Spet blok :)!
Mi smo v pritličnem stanovanju, spodaj so drvarnice. Večina opuščenih – samo dva imata še drva. Brez izolacije je strop drvarnic, oz. naša tla. .
In stanovalci (ne vem zakaj in kako, ker nimajo nič s tem) so rekli, da v drvarnicah morajo bit okna odprta na kip.
A mi naj kurimo še bolj, ker bodo okna celo zimo (pri minus) odprta? Lahko zahtevam od soseda /saj je samo en/ – da v času kurilne sezone zapre okna v drvarnici? In ta sosed sploh nima drv, samo neko šaro.
Vaši nasveti nam bodo v pomoč! Hvala!
Solastnikom stavbe predlagaj, da sprejmete sklep o toplotnem izoliranju stropa kleti pod pritličnimi stanovanji.
S stališča zakonodaje gre za poseg v skupni del stavbe, za katerega potrebuješ soglasje malo nad 75% po deležih etažne lastnine. Ne glede na to, ali bo izolacija stropa krita iz skupnih stroškov (npr. zbranih sredstev rezervnega sklada), ali pa boš predlog oblikovala na način, da sama kriješ strošek izolacije pod svojim stanovanjem.
upravnik Mag dom,
Gorazd
Pri nas je sicer tako, da so drvarnice – ki to več niso – brez oken in je samo nekaj “skupnih” oken na hodniku, ki pa so pozimi seveda zaprta. Imamo pa vsak svoje okno v zazidanih kleteh in pozimi jih seveda zapiramo. Res ne vem, zakaj naj bi bila okna odprta?
Vprašaj te sosede, če bi živeli v svoji hiši, ali bi tudi puščali vrata garaže in okna v kleti celo zimo na kip.
Danes se pismeno obvestila soseda, da zapre okno! Obvestilo sem prilepila na oglasno desko.
Če ne bo zaprl okna – kakšno (najcenejšo) varianto imam, da okno ‘zabijem’ z zunanje strani? Kaj naj nabijem na okvir okna?
Res sem besna in mi oprostite, ker pišem z dvignjenim pritiskom.
Priznam pa nekaj! Ta sosed ima pred našimi vrati (smo v istem hodniku, v L kotu) omaro (špajzo), polico za dežnike, čevlje….. občasno pušča vse. Niti ene stvari ne bo več uporabljal, niti enih čevljev…. ker znam bit tudi jaz hudobna.
Pred meseci smo dosegli vsaj to, da ne kadi pred vrati (tudi z obiski so viseli po pol ure na hodniku in kadili, na polici je imel 3 pepelnike polne čikov, loputali so z vrati ob vseh urah… Puščali prižane luči – na to so jih opozorili drugi stanovalci.
Kako te lahko en luzer spravi na poden! Zdaj razumem nekoga, ki v besu tudi ubija! Pa oprostite! 🙁
Komot se spihaš tukaj, ne boš nikomur škodila.
Torej en problem s sosedom ste rešili. Lahko mu še zadnjič poskušaš lepo dopovedat in ga lepo prosiš. Imate v bloku kakega poverjenika oz. predstavnika oziroma človeka, ki se pogovarja z upravnikom, pa da ti on stopi ob stran še v tem sporu?
Drugače pa okno zabiješ z kakim debelim kosom stiroporja in ne narediš popolnoma nobene škode. Nabaviš si zalogo in ko on enega odstrani, ti namestiš naslednjega 🙂