Odprt zob in močna oteklina
Lepo pozdravljeni
Že en teden imam težave z zobom. Najprej so mislili, da gre za rast osmice, ker so me zelo bolele dlesni, pojavila se je bolečina proti ušesu in v glavo. Po slikanju (ortopan) so ugotovili, da za bolečine ni kriva osmica, ampak šestica, ki je bila pregloboko zaplombirana in je plomba (po besedah zobozdravnika) pritiskala na živec. Sedaj so mi ta zob odprli, še vedno pa imam vročino (prej 38,5 zdaj po dprtju zoba se počasi umirja). Oteklina na obrazu pa kar ne izgine in ne izgine, kar me že zelo nervira in boli. Bi bili žajbljevi obhladki 8ali morda obhladki s švedsko grenčico) primerni, da bi si jih dajal na zatečen obraz? Zdaj hodim vsak dan na menjavanje traku in na zdravljenj odprtega zoba. Kako dolgo je zob sploh lahko odprt?
Za odgovore na vprašanja bi Vam bili zelo hvaležni in se že naprej zahvaljujemo za pomoč.
Spoštovana Dcbleda,
žal ste na moj odgovor morali dolgo čakati in so se vaše težave verjetno že razrešile.
Če je bilo stanje tako hudo kot ste opisali, potem bi vam verjetno lahko predpisali tudi antibiotik – huda oteklina, povišana temperatura,…. Po sodobnih principih naj zoba sploh ne bi več puščali odprtega, izjemoma le v določenih situacij – vsekakor pa je želja, da zob čim prej zapremo.
Lep pozdrav. Že več mesecev se mi dela mala gnojna bulica na zunanji strani dlesni ob šestici. Na tej šestici mi je zobozdravnik uničil živec in bi naj zdaj bila mrtva. Vse skupaj me nič ne boli, me pa zelo skrbi ali se to da pozdraviti, brez da bi mi zob izpulili in zakaj je bulica nastala. Pri zobozdravniku sem že naročena, vendar moram dolgo čakati na vrsto. Hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Jaz sem pred dvema dnevoma bila pri zobrozdravniku, ker sem imela zlomljen sob ki je se polovičko odstranil in v lukjico dal neki sdravilo ter vato, naročil pa tudi da moram vato po vsakem obroku menjati ter zvečer pred spanjem. Napotil pa tudi na slikanje zoba, ki ga imam 23.2. K njemu pa se moram vrniti 18.3. Zanima me samo, kaj naj storim, ker me grozno boli in je začelo odtekati?.
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
Glede na opisano imaste odprt zob in vatko, ki preprečuje vnos hrane v zob…zob ima vnetje in glede na oteklino in močno bolečino vam drugega ne preostane kot da greste nazaj k zobozdravniku, da vam zobne kanale prečisti in da antibiotik ali celo prereže oteklino, da se gnoj izlije ven.
Torej nič odlašat, kar pogumno k zobozdravniku.
Srečno!