Najdi forum

Pozdravljeni,

imam sina starega 13 let. Zadnji 2 leti se borimo z spodnjo 6ico na levi strani. Stvar je sledeča. Omenjen zob je zdravljen in odprt, ne boli. Ko ga je zobozdravnica poskusila zapreti se je pojavila oteklina, zato je predlagala, da ostane odprt, toliko casa, dokler ne poniknejo 7-mice, nato bi se 6-ko izpulilo in z aparatkom poronilo 7-ko na omenjeno mesto, da se ne kvari linija ugriza. Zdaj pa sem opazila, da je odprta 6-ka napocena na pol, po njen je prav narisana temna razpoka. In posledicno od poka, se je zacela tudi majati. Naroceni smo 1.7 na pregled, me pa zanima, iz prakse kaj ponavadi sledi pri takih zadevah. Je nujno, da se zob izpuli oziroma, obstaja moznost, da se zaflika razpoka po zunanjih straneh, glih toliko dokler 7-mice ne poniknejo?

Spoštovani,

če bi bil moj pacient, bi najverjetneje zob izpulila, sicer brez Rtg slike in kliničnega pregleda težko komentiram…če je prisotna vertikalna poka je zob izgubljen, zelo je odvisno kako je počen zob, vendar majavost zoba ne govori ravno v prid ohranitvi zoba.
Odprt zob tudi iz higienskih vzrokov ni najbolj primeren za usta, tam se nabirajo ostanki hrane in težko se čisti, je vir bakterij in slabega zadaha.

Srečno in na ugodno rešitev!

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close