Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Odprava dioptrije med dojenjem

Odprava dioptrije med dojenjem

Zanimam se za operacijo odprave dioptrije. Ali se lahko operacija opravi če še dojim oz. koliko časa po prekinitvi dojenja se  priporočata operacija? Ali so kakšne omejitve za operacijo tudi če jemljem kontracepcijske tablete zaradi katerih nimam menstruacije?

Hvala za vaše odgovore!

Spoštovana, v literaturi so še vedno mnenja, da se naj z operacijo diptrije počaka do konca nosečnost in dojenja. Temu mnenju se tudi sam pridrožujem in svetujem, da operacijo odložite. Lep pozdrav, Dr Gorazd Kolar

Odgovor na objavo uporabnika
Tanja872, 21.08.2025 ob 09:12

Zanimam se za operacijo odprave dioptrije. Ali se lahko operacija opravi če še dojim oz. koliko časa po prekinitvi dojenja se  priporočata operacija? Ali so kakšne omejitve za operacijo tudi če jemljem kontracepcijske tablete zaradi katerih nimam menstruacije?

Hvala za vaše odgovore!

Jaz sem se želela naročiti na laserski poseg v Zagrebu, Svjetlost, ampak so mi rekli, da ko neham z dojenjem, lahko, do takrat pa ne, saj se lahko dioptrija še spremeni.

Lp

odgovor sem že poslal. zaenkrat svetujem, da bi počakali z operacijo, ker so poročila v strokovni literaturi različna.LP dr Gorazd Kolar

New Report

Close