odprava celulita
Sem mamica 6 mesečnega fantka. Dojim ga vse razen enega obroka, ko dobiva kašico. Vem, da moraš biti zaradi dojenja pazljiv pri jemanju različnih tablet ipd. Pred časom se nisem smela po obrazu mazati z nekim antibiotičnim mazilom.
Zanima me, če si lahko mažem noge s kremo proti celulitu.
Hvala za nasvete!
Ker nisem zdravnica ali farmacevtka, sem se posvetovala s prijateljico, ki dela v tej stroki. Njen odgovor je naslednji:
Kreme proti celulitu vsebujejo raznorazne snovi, ki pa imajo samo lokalen učinek (na primer bršljan, cekropija, itd.). Pri prehajanju v mleku pa bi moralo prihajati do sistemske absorpcije, ki pa bi verjetno imela kakšne posledice in bi (predvidevam) kreme bile zagotovo na recept. Vendar je učinkovitost teh krem močno vprašljiva, še sploh če gre le za mazanje, ki ne vsebuje masaže celulitičnih predelov, saj se že samo z masažo poveča prekrvavljenost kože in tako pride do hitrejšega odvajanja strupov iz podkožja. Zato bi že sama masaža lahko bila zadosti učinkovita. Kar pa spet ne moremo dokazati. Tukaj pride v poštev tudi uživanje večjih količin vode, ki odvajajo strupene snovi in telesa.