Najdi forum

Zdravo!

Kako bi razložili potrebo nekoga, da daje malo. Seveda tudi malo dobi, a si ne more kaj. Dajati je v glavi te osebe nevarno.
Ima do tega odpor.

Draga Pika Nogavička!

Rekel bi, da ne gre toliko za potrebo nekoga, da daje malo, temveč je opisano vedenje (daje malo, dajanje je nevarno, do tega ima odpor) bolj obrambni mehanizem te osebe. Lahko je ta vedenjski vzorec oseba že “prinesla s seboj v življenje”, lahko pa ga je razvila v svojem otroštvu na osnovi bolečih in negativnih izkušenj, da je tako preživela v psihološkem smislu. Danes ta vzorec jemelje kot del sebe in očitno še ni dovolj zrela ali motivirana, da bi ga spremenila.

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Tudi jaz mislim, da je vaš vzorec oblika “agresije” do okolice, ki ste jo razvili kot obramben mehanizem. Lahko ste jo prinesli iz prejšnjih življenj, na podlagi slabih izkušenj in je niste uspeli takrat razrešiti. Lahko pa izvira iz vašega zdajšnjega otroštva. Otroci so po svoji naravnanosti izredno odprti, zato je prizadetost v tem obdobju lahko zelo travmatična izkušnja. Velikokrat se zgodi, da otrok to potisne v podzavest, kot da to ne obstaja. Zato se začnejo ti vzorci pojavljati zopet kasneje, ko si čustveno in duhovno močan bolj močan. Kot pomoč pri ozaveščanju vašega vzorca -ne dajati ničesar od sebe pa tole. Energija, ki nam predstavlja dobrine (energija denarja, blagostanja,..)je neskončna in vsakdo si lahko vzame svoj del. Vendar le do meje, ki jo ima v sebi zapisano. Nekateri imajo mejo obilja zastavljeno zelo visoko in segajo po večih dobrinah kot drugi. Na žalost je pri nas zakoreninjena zelo neugodna miselnost (kot npr. boš že videla ko ne bomo imeli za hrano… ) Še celo pregovor imamo slovenci, ki pravi da pride prej kamela čez šivankino uho, kot pa bogataš v nebesa. Naj vas ne bo strah dajati stvari od sebe, ker to nikakor ne pomeni da boste vi ostali brez!!! Te energije se tudi ne da zadržati brezpogojno pri sebi, ker nenehno kroži. To je tako kot zrak, če želite vdihniti nov svež zran, je nujno potrebno izdihniti starega. Pogum v roke, že to da se zavedate svojega problema, vam lahko pomaga pri razreševanju problema -če vi to želite seveda. Preberite si kakšno knjigo na to temo!
Lep dan še naprej, predvsem pa veliko poguma pri dajanju in razdajanju vam želim.
maya123

maya123

New Report

Close