odpor
Spoštovani,
kot sedmošolki mi je zobozdravnica med divjim čiščenjem zobne korenine zgornje leve štirice z jekleno iglo le-to v zobu zlomila. Po rentgen. slikanju je bilo jasno, da zlomljene polovice igle ne bo mogoče izvleči, zato mi je zob izpulila (mimigrede-od takrat naprej vem, kaj pomeni “leden švic”). Skratka – zdravi petico in trojko je zbrusila za mostiček!
Od takrat naprej imam do zobnih posegov res hud odpor. Pred par leti sem zbrala moči in zobovje sanirala. Zdaj, pri 49, sem ugotovila, da mi sklenina rapidno propada, da je mostiček “fuč” etc. Kako naj se sploh lotim zadeve pri dejstvu, da denarja za sanacijo nimam?
Hvala in lep pozdrav,
Spoštovana gojdi,
ne vem, kakšen odgovor pričakujete od mene. Zakaj vam sklenina tako hitro propada, je težko sklepati dopisno, zato je potreben čim prejšnji posvet z zbozodravnikom. Glede na vedno obsežnejše krčenje pravic, ki izhajajo iz obveznega zavarovanja, pa vam lahko svetujem le, da čim prej z zobozdravnikom načrtujeta temeljito rehabilitacijo.
Vi lahko poskrbite za res optimalno higieno, ki bo propadanje sklenine zaustavila, za ostalo pa bo moral poskrbeti zobozdravnik.