Najdi forum

Ne vem če sem na pravem forumu a želim si odpreti drugo čakro, pa me zanima, kako lahko to storim?

Če sem falila, se opravičujem.

Draga Mu,

na vaše vprašanje lahko dobite toliko odgovorov, kolikor posameznic-kov vam bo odpisalo… Sprašujete namreč o nečem, o čemer dvomim, da vam lahko sploh kdo s polno odgovornostjo oziroma na osnovi ”resničnega znanja” odgovori. O čakrah in energetskih centrih se vse bolj in vse pogosteje govori in modruje, celo bolj, kakor pa denimo o dišečih žemljicah…

Najbrž zares ne gre zanikati določenih človekovih energetskih središč oziroma v zvezi s tem ne gre zanikati (pretoka) življenjske energije (prane, čija…), ki je značilen za vsa živa bitja, tudi za človeka. Najbrž se ne bom dosti zmotil, če rečem, da se zapira, zablokira ali se (delno) zaustavi oziroma upočasni ta pretok zaradi našega načina življenja (prehrana, miselni vzorci oziroma čustvovanja, življenjske navade…). To najbrž vsi razumemo.

Manj pa smo najbrž pripravljeni razumeti, da se lahko tako, kakor se je ”stvar zapletla”, tudi razplete – z ustreznim načinom življenja, torej.
In tako najbrž ne s kakšno čudežno tehniko ali metodo. Če boste živela tako, kakor je po holističnih pogledih veljavno za zdrav način življenja (v duhu in telesu), boste najbrž zdrava in tako tudi ne bo motenj v pretoku tako imenovane (zelo subtilne) življenjske energije. Menim, da tako oni, ki govorijo in ”ugotavljajo”, da imate kakšne zastoje v kakšni čakri in oni drugi, ki bi vam svetovali, na kak način te energetske centre (čakre) ponovno ”odpreti”, govorijo o nečem, kar pravzaprav verjetno bolj slabo poznajo. Morda so le bolj pridni bralci razne literature. Če ste isto vprašanje postavila še kje na kakšnih ”duhovnih” ali podobnih forumih imate najbrž veliko odgovorov, o katerih vam govorim.

Tehtno jih premislite in ovrednotite, preden jih vzamete za takšne, da bodo (posredno ali neposredno) vplivali na vas. Enako storite seveda tudi z mojim odgovorom. O teh rečeh vem zelo malo, zaradi česar je tudi moj odgovor nepoznavalski, za kar mi, prosim oprostite.

Vse dobro in

z nasmehom,

Dušan

ps.
kako pa veste, da je ”druga čakra” zaprta? Ste kje prebrala, da če na tak ali drugačen način čustvujete (jeza, strahovi…) ali imate denimo kakšne zavore in podobne nevšečnosti, ali pa da se kaj neželjenega dogaja na nivoju telesnega, da so to znaki, da je zaprta druga čakra? Ali vam je kdo na podlagi podobnega ugotavljanja to isto povedal? Ali je kaj tretjega?

___________________________________ http://www.vitazen.si http://www.bioterapija-zen.com 041 469 000

Spoštovani gospod Dušan,

najprej bi se vam zahvalila za odgovor in čas, ki ste si ga pri tem vzeli.

Vprašali ste me kako vem, da gre za drugo čakro? Ja nekako sem svoje težave povezala z lastnostmi vsake čakre posebej in ugotovila vzrok svojih težav. Vse je kazalo na to, da je zaprta moja druga čakra, kar pa še ne pomeni, da morda nimam kakšnih občasnih težav s kako drugo čakro ampak to je nekaj drugega. Osredotočila sem se na svojo največjo težavo, jo razčlenila in ugotovila, da je njen center v drugi čakri.

Nekako se nikoli nisem ukvarjala z duhovnostjo a prišla sem do točke v svojem življenju, ko sem morala nekako pogledati vase in se se spoprijeti s težavo, ki me pesti.

Saj po pravici povedano niti ne vem kako se odpira čakre, verjamem pa, da duhovno ravnovesje v telesu in duši daje dobre rezultate.

Nekje je treba začeti.

Lep pozdrav

M.

Draga Mu-ki-ca

kdo pravi, kakšne so lastnosti čaker? Saj povsod piše-jo o tem, vsi govore o tem, a vendarle… kdo o vsem skupaj govori iz lastne izkušnje? Najbrž – ko je lastna izkušnja, ni več tistega, ki izkuša, zato o tem tudi ta isti ne govori…

Ja, bo že držalo, kakor pravite…

Lepo se imejte in

z nasmehom,

Dušan

___________________________________ http://www.vitazen.si http://www.bioterapija-zen.com 041 469 000

Odpiranje druge (spolne) čakre:

Roki si položite na zg. del nog (pod pasom), kot da pestujete otroka. Leva je spodaj in njeno dlan položite ‘hrbtno’ stran druge dlani. Sestavite nežno skupaj oba palca, tako da se njuni blazinici rahlo dotikata. Koncentrirajte se na spodnji del hrbtenice, pri križnici (sacrum). Pričnite peti “VAM”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close