Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Odpadel umetni del zoba

Odpadel umetni del zoba

Pozdravljeni,

Pred devetimi leti se mi je pri padcu s kolesom, odlomil del zgornje enice (t.j. 1/3 dela zoba, ki gleda iz dlesni).

Danes pa sem nesrečno ugriznil v malo tršo nektarino in “umetni del” zoba, ki so mi ga takrat prilepili na preostanek enke, je ostal v sadežu.

Zanima me dvoje:

Ali je možno obstoječ (ta, ki mi je ostal v nektarini) “umetni del” ponovno prilepiti?

Ali lahko zobozdravnik izdela in prilepi nov umetni del v enem obisku? Kakšna je okvirna cena takega nadomestka, saj nimam upanja, da bi lahko preko zdravstvenega zavarovanja prišel v doglednem času do rekonstruiranega zoba?

PS: Opravičujem se za poimenovanja na pamet (npr. “umetni del”), saj mi stomatološka terminologija ni najbolj domača.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Dejan

Pozdravljeni,
seveda je možno – če vam prilepijo odlomljeni del zoba (če je košček še ustrezen – estetsko in funkcionalno) je cena adhezivnega cementiranja (30-50 eur), če pa vam izdelajo novo (tudi v eni seji) pa je cena bele zalivke (za tako nadgradnjo od 50-120 eur, odvisno od količine materiala in ordinacije). Naj vas ne skrbi, tako delo je neproblematično in hitro.
LP Andreja

Hvala za odgovor.

Sem bil pri zobozdravniku še preden sem prebral vaš odgovor in bil presenečen, da je “umetni del zoba” ( kakor sem ga poimenoval) pravzaprav troslojna plomba.

Tako, da sem si malo oddahnil, saj sem pred obiskom zobozdravnika malo pobrskal po internetu in napačno sklepal (laik), da gre za umetni zob, ki pa ni tako poceni.

Hvala še enkrat in lep pozdrav

Dejan

New Report

Close