Odobrili DSP iz tujine so na moj TRR nakazali denar za nekoga drugega
Spoštovani,
kot sem že v naslovu navedla, imam odobreno DSP od 1.2. do 30.4. Stvar je taka : Žlahta iz tujine (mamina sestra) je hotela presenetit moje starše z darilom. Jaz sem poiskala najbolj ugodne variante za toplice in določeni znesek so nakazali na moj TRR. Žal nimam nobenega kateremu bi lahko nakazali denar in so ga meni. Res pa, da o tem tisti čas nisem niti premišljevala, ker, če bi pač ne bi več šli na to karto presenečenja in bi pač mami nakazali denar.
A kaj ko tega nismo tako naredili.
Zanima me kaj naj naredim, ker denar ni namenjen meni a videti bo kot da je. denar imam še vedno na računu ker se še nista odločila kam bi šla. Za dokazilo imam lahko, kam bom denar prenakazala pa na izpisku bo napisano za koga je denar, ker so točno napisali.
Ali je to dovolj, ko bom naprej zaprošala za podaljšanje DSP? Če so v tem času še enkrat pregledovali TRR in so ta znesek videli ali bi me s CSD vpoklicali za obrazložitev ali za ustavitev DSP? Oz. kakšna je prakaks v takih primerih? Ali naj že zdaj svetovalki povem in priložim dokazila ali pač ko bom ponovno vlagala bom tako ali tako, morala prinesti in bo vse razvidno.
Ne bi rada, da zgleda kot, da nekaj prikrivam. Gre se za znesek 450eur in ne 4.500eur a kljub temu meni moja DSP kot vsakemu veliko pomeni in ne bi rada zaradi tega, da mi je odvzeta.
Hvala za pomoč.
LP vsem
Kar na CSD se pomenit, vendar ne vem če bo kaj pomagalo.
Pozdravljeni!
Sem klicala svojo svetovalko oz. strokovno delavko, ki je odločbo odobrila in ji vse tako povedala kot sem vam napisala. Rekla je da, ko bom ponovno vlagala naj jo na to opozorim in naj imam vsa dokazila o plačilu z tem denarjem pri sebi.
Upam, da se bo to res tako odvilo.
Denar imam itak še gor in res zdaj ne vem…ali naj prenakažem nazaj in da je šlo za pomoto ter teta jim plača ko bosta že odločila kam gresta v toplice.
Ah……
Hvala vam za vaš odgovor in čas
Potem tako naredite, kot vam je svetovala.
Bi pa vam rada povedala še to, da v kolikor boste potrebovali DSP/IDSP, nikoli ne delajte takšnih uslug in tuj denar nakazovati na svoj TRR, kajti po navadi ne zaleže, četudi druga oseba poda izjavo na zapisnik, da je denar njen in ne vaš. CSD ima pravico zavrniti vlogo samo zaradi zneska, ki je uradno na potrdilu o prilivih na vašem TRR (po domače, na bančnih izpiskih).
Hvala za nasvet in ga 100% upoštevam.
Saj sem še kar v dilemi….ali naj kar prenakažem denar v tujino nazaj. Ker, če bo šel od mene v zdravilišče….kdo lahko dokaže, da pa ni bilo za me. Sicer na potrdilu bo res pač kdo so bile stranke samo ali bo to dovolj…oz. nisem niti sigurna kako se te zadeve izpišejo ko je izstavljen račun. V tujini so osebni podatki, potni list itd. če si pa domačin pa res ne vem. Bom poklicala v neko zdravilišče in vprašala. Ker kaj če me vse skupaj na koncu zafrkne.
A če prenakažem nazaj od koder je denar prišel pa oni potem pač naprej? Lahko izjava, da je šlo za pomoto?
Hvala.
Lp
Res ne vem, to je že stvar banke…..raje njih vprašajte, kako se to knjiži. Isto glede zdravilišča!
Nihče, ker se Centri morajo držati, kar je na uradnem potrdilu napisano!
Ja in ne, da bi se lahko rešilo. Zato najbolje, da povprašate vašo soc.del.!
Forum je zaprt za komentiranje.