Najdi forum

Kaj je narobe z mojo hčero , da se obnaša nespoštljivo do mene. Pride po enem mesecu domov in me z vrat zmerja, da sem hodila in štorala po njeni sobi, da sem vzela bratcu flasko , ki mu jo je ona kupila. Da imam veliko sob v hiši za pospravit, in da ni treba v njeno sobo hodit pospravljat. Res je , da sem bila v njeni sobi, jo pomila, pospravila posteljo in odnesla smeti in to z enim razlogom , ker hišo prodajamo in sem morala to sobo tudi pokazat. Flaške od bratca pa ne uprabljam, mogoče sem 1x pila iz nje, drugače pa jo tudi bratec ne uprablja.
Se vam zdi tako obnašanje sprejemljivo, punca je stara 24 let. Vskakič najde nekaj , da se krega. kako naj ravnam ob njenih izbruhih. enkrat sem ji rekla, da mi tak način ni všeč in da sem jaz tukaj doma in da mi ne rabi hodit pametovat domu, pa je to vzela , kot da sem jo zjagala iz hiše. Res me žalosti vse skupaj. Kako naj ravnam, da se odnosi s hčerko popravijo.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Lolita

Res me žalosti vse skupaj. Kako naj ravnam, da se odnosi s hčerko popravijo
Dostojno. S hčero ravnaj dostojno, kot se spodobi ravnati z *živim bitjem*, pa se bodo počasi začeli odnosi popravljati.
Ne laži se po forumih, da si 24 letni hčeri v njeni odsotnosti in brez kakršnega koli vsaj pietetnega obvestila šla riti po sobi in “stran metati” smeti.
Napisala si “pride domov po enem mesecu” – tisti koš za papir ni potrebno prazniti za ogled, olupkov od banan, umazanih šalic, odprtih jogurtovih lončkov pa sem prepričana, da ni pustila, ker bi po 3h dneh že smrdelo, privabilo ščurke in plesnelo!
Pa tudi če bi pustila, bi ji komot lahko prej povedala/obvestila!
No kaj si ji stran metala?
Obleke, zapiske od faksa, dnevnik, kodo od bančne kartice? So na ogledu odpirali predale in omare? Si ji knjige in zvezke na pisalni mizi “pospravila”, tako, da jih ne najde več? Ti je telefon in računalnik crknil pa se elektrika odklopila, da nisi mogla ji reči “ej, oglede imamo – a ti lahko vse stvari, ki niso po omarah in predalih dam v eno škatlo pa malo porihtam?”
No kaj?
Za bratovo flaško pa je tudi izvedela, ker jo je on povedal kaka *** nedostojna si.
Ti bom jaz malo prišla pa tvoj avto malo vzela pa se norca delala iz tebe “kako si smešna, kar na policijo si prijavila ukraden avto, haha”.

Obnašaj se do svojih otrok, kot da sta avtonomna živa bitja! Tu se razjokavaš “nisem vedela, nisem mogla” – svoji hčeri pa še enega J* SMSa “dej oglede imamo, imej tako, da lahko na hitro pospravim, če te ni”.
Pa btw – med ogledom (KI SO NAJAVLJENI) pogledajo vse sobe enako, za hčerino sobo lahko rečeš, “študenti pač”, za ostale sobe, ki si jih pustila svinjske, ker bi zmanjkalo časa za psihično pohabljanje hčere, pa takšnih izgovorov NIMAŠ.

Vedi, da če bo punca pretepena žena nasilnega alkoholika ali žrtev samomora, je zato, ker si jo TI celo življenje učila, da ni vredna pravic živega bitja, v končni fazi niti pravic predmeta! Če svoj avto zapelješ v ograjo in “malo razbiješ”, se čez eno uro ne “čudiš” zakaj je razbit, smešen avto komplicira pa je nespoštljiv do mene – pač nisem videla ograje, ne vem zakaj je zamerljiv.

Tvoja hči je živo bitje ločeno od tvoje zavesti. Sin pa tudi. Če gresta do trgovine, še vedno “obstajata” tisto uro, ko ju ni.

Prosim???? Da pride moja hči po enem mesecu domov in se zdere name, bi kaj hitro odpeketala nazaj čez vrata in bi imela ponoven vstop po iskrenem opravičilu. Obadva (moja otroka) vesta, da ni nič njuno (še spodnje perilo ne) in da lahko kaj hitro ostaneta tudi brez tega. Pa nisem diktator. Še zdaleč ne. Imamo pa razčiščene odnose in vsak točno ve, kako in kaj. Očitno ste preveč popustljiva mama in ima hči zaradi tega občutek, da lahko z vami dela kot ji paše. Ni res. Ampak mejo, do katere še lahko varno stopi, ji postavljate samo vi in nihče drug. Ne ozirajte se na njo, in če se še enkrat zdere na vas, ji z mirnim glasom in odločno povejte, da tega ne boste prenašali in če ji kaj ne paše, naj se obrne in gre. Ampak je odvisno od vašega karakterja kako boste to izpeljali. Da vam povem še to, je od sodelavke hči svojo mamo prosila, če se lahko umakne v spalnico, da bodo s prijateljicami imele mir. Če bi bilo to pri meni doma, bi hči in prijateljice našle mir zunaj pred vrati. Želim vam vse dobro in najdite v sebi odločnost 🤗

pr 24 letih ji sobo pomivate in pol se cudite zakaj so danasnje generacije pri 24 letih nezrele,skurblane in se bi se nastevalo.

Postavite ji meje….soba ni njena…soba ter cela hisa/stanovanje je vase….in ona nima kaj pametovati…ce ji kaj ne pase…tam so vrata in adijo…je dovolj stara, da bi morala ze zase poskrbeti….sobo kot tako si pa vi oredelejte v sebi ljubi koticek….oredvidevam, da hcerka pri 24ih ne rabi vec svoje sobe….ampak sluzbo, partnerja, svojo hiso/stanovanje in na poti otroka.
Jaz bi to tako zjagal iz bajte, da se kar kadi….moji, ko bodo polnoletni adijo….dokoncaj solo…najdi si sluzbo in cao miki…lahko prides v nedeljo na kosilo to je pa tudi vse.
Ocitno ste samska in nimate moza, partnerja…drugace bi bilo vse skupaj bolje postimano…
Ja…imate vso oravico brskati po njenih receh, pregledati vsak predal in vse koticke v sobi….za to se vam ni treba zagovarjati….lahko pa pobere vse svoje stvari…tako bo 100% lahko prepricana, da ji matka ne brska po njenih receh.

Manjka njena plat zgodbe. Kaj je zmanjkalo, da je postal problem da ste počistila. Nihče se ne bi razburjal če bi obrisali prah in pomili tla. Pomoje so tukaj nerazčiščene zadeve iz otroštva, kakšne stvari ki vam jih je zamerila kot mami in vi njej, ker ni popolna hčerka. Pogovor z kakšnim psihoterapevtom bi marsikaj olajšal. Obe hkrati.

Saj nihče opazil ne bi, da je pobrisala prah in pomila tla. Roke gor, kdo bi opazil normalno vzdrževano sobo, ki se jo pripravi za mesec odhoda in vodene oglede…
NIHČE! Avtorica se neumno dela pa laže – zato so vsi ostali komentarji samo, da naj punca gre crknit na cesto in naj bo zbrcana kot odslužena psica.
Nič niso samo travme iz otroštva ampak kontinuirano nasilje avtorice nad hčero.ce rečeš hčeri naj zgine iz bajte, jo meceš ven, in če se z avtom zaletiš v steno, ni avto čuden, če ostane razbit.

S hčerko ni čist nič narobe, s tabo je.

Jaz bi se tut pizdu nate, ali na svoje starše. Pa razumel bi, če bi se moj froc pizdil name. Navajen si da so stvari nekje, pa jih ni tam. Kaj šele če si vrgla proč nekaj kaj si mislila, da so smeti, pa niso bile..

Pusti človeku tistih par kvadratov naj ma kak hoče, pa se ne brigaj. Če pa je res za oglede, pa se tok sekiraš, pa fotkaj pa daj stvari nazaj.

Vsi ste prbiti. Če pa hočeš alienatat froce, da bodo komaj čakali, da se odselijo od tebe, pa te nikoli več ne pogledajo pa keep up the good work.

Ze zdavnaj bi ji morala vrata pokazat smrklji nehvalezni leni. Kar naj gre, ce jo bodo kje drugje gledali.

če je en mesec ni domov potem verjetno ne živi več tam. imam tudi sam sestro, ki se je po 12ih letih izselila iz “svoje” sobe, kjer v zadnjih 15ih letih ni presplala niti enkrat. glede na to, da se hiša prodaja naj počasi začne razmilšljat o tem, da naj se izseli.

kar se pa tiče pospravljanja po tujih prostorih: tudi sam imam mamo, ki veselo pospravlja po sobi, vsakič ko človek odnese rit. iz tega naslova je šlo v smeti že marsikaj, kar je bilo potrebno potem v roku enega meseca šeenkrat kupit. pa ne mi z “odseli se na svoje” ker ni normalno, da na 2000m2 zemljišču, kjer so živele 3 generacije 2 družin danes ne morejo živet 3 osebe. aja pa po tem ko se doseliš, pridi občasno nazaj žagat drva, prelagat gajbe in kosit, ane?

Poglej: otroci ljubezni ne dajejo, vendar jo vračajo. Resnično bi lahko prej pospravila druge sobe in dovolila hčeri, da se dostojno poslovi. Vem, kako take mame pometate. Zraven še jak dnevnik in pisma preberete? Lej tisti 1 dan bi se lahko vzdržala in počakala, da hči, kot en človek odnese ven. Brez prič in brskanja po zasebnosti. To si vsak zasluži.

Gospo razumem. Hčerka je nespoštljiva, iz odgovorov se pa vidi, kdo je še pri starših ali živi na račun staršev in ima samo pravice ter se tako tudi obnaša do njih. Če je gospa napisala, da je samo pospravila, je bilo tako. Nima potrebe, da bi to lagala, če sprašuje za nasvet. In ja, če prodajaš nekaj, je razumljivo, da urediš prostor ali stvar in ji ni treba hčere za to klicati.
Povedali ste ji, zakaj ste pospravili, v podobnih primerih bi ji mirno povedala dejstva in ji nakazala kje ji je mesto, brez diskutiranja in razlaganja. In naj se odloči, če to sprejme ali gre na svoje.
Za tiste, ki menite, da vam starši nimajo kaj govoriti ali narediti po svoje: jaz bi se sama ponudila, da pridem domov drva nosit ali kosit travo, ne da bi čakala prošnjo. Saj so starejši in je to še najmanj, kar lahko naredim zanje v zahvalo.

Pozdravljena. Ob prebiranju tega sem v mislih ravno videl svojo mamo, ki sem se ji tudi mogel opret pri tem, ko me ni bilo je skozi pospravljala mojo sobo, ko sem bil doma je včasik vstopila brez opozorila, mi odnesla oblačila oprala in ja me je motilo ker pri 25 letih hočem neko zasebnost in tak sem tudi rekel materi, da naj mi vsaj teh par kvadratov sobe pusti mojih dokler sem še doma in, da bom pospravljal sam, svoja oblačila dal prat sam ni prijetno, ko imas partnerko nimas ključa od sobe pa veš, da mama rada nenapovedano vstopi. Tako da ja tu razumem hčerko vsak ma rad neko svojo zasebnost mogoče pa ima kake spolne pripomočke po predalih kaj veš midva z partnerico jih tudi uporabljama in ne ni niti malo fajn občutek ko ti kdo stika po sobi posega v zasebnost. Večkrat počistim celo hišo postorim marsikaj drugega ampak nikoli in nikdar mi na misel ne pade, da bi pospravljal in čistil, da bi sploh vstopil v sobo od svojih staršev razen, če mi mati izrecno reče pa daj obrisi še najino sobo. Saj je to njuna zasebnost intimen prostor nimam kaj počet tam enako pričakujem od njiju. Tako da draga mama tu se ne strinjam z vami punca rabi svoj intimen prostor v katerega ne posegate ali pa jo vsaj vprašate če lahko če že morate.

Ja, potem pa res ni cudno, da imamo tako mladino, ce ste ene zenske(ocitno mati se niste) tako pametne.
Dokler ima moj otrok v moji hisi sobo(in to jo bo vedno imel), se mora zavedati tudi mojih pravil in jih spostovati. In ce zelim, oz. zahtevam, da ima sobo pospravljeno in cisto, mora to dokler je v moji hisi, ki sem jo sama ali z mozem zgradila, tudi upostevati in spostovati, v svojem domu, pa naj dela po svoje kakor zeli.
In tak odnos do matere pri teh letih?! Skrajno nedopustno.
V moji hisi moja pravila in ce komu kaj ne pase…..adijo

Pri 24 naj bi imela vse to? Pri 24 se traja faks mimogrede če ne znate slučajno računat, tega pa danes večina mladine dela. Otrok na poti? Da se boste potem lahko tu po forumih norca picli ker “se šole ni naredila pa že nekega otroka si namisljuje?” noro, dobite si službo 😂

Spoštovana autorica. Niste slab človek. To čutim. sam pridružil se bom tisti strani , k ipravi, da nek en kotiček more odrasla oseba imeti za sebe, kjer ima kako pač ima. ČE tega nekdo(veliko staršev se jih je javilo)ne more otroku zagotoviti, sem že malo prestrašen, ali pa mu vsaj na lep način treba povedati, da ga kot otroka ima rad(-da), a res zahtevate nek hišni red, saj je na koncu hiša vaša. In potem bo otrok postavljen pod destvo, ali to sprejme ali ne. JAz spoštujem tujo posest. In trudim se nekako upoštevati želje lastnika. NAmreč z družino živim še vedno v zgornejm nadstropju hiše staršev. In tu vojn nikoli ni bilo. Ničesar nisem spreminjal, kar staršem ni bilo všeč, pa morda kaj sem mislil, pa si premislil, ravno zaradi tega. Torej če se vrnem na začetek, ali pustite sobo, kot je, ali pa objavite ščerki hišni red. NA njej pa je, ali to sprejme ali ne. AMpak to naredite z kulturno komunikacijo.(ne tako, kot jo uporabil nek predhodnik”če ti ni za tak red pa čao pero…”). Slej ko prej lahko nekdo dobi ta bumerang naprej. Tudi vam staršem, k iste trenutno situirani,denarno preskrbljeni, bo nekoč nekdo moral kaj pomagati, pa ne vem, če boste veliko razmišljali, koga boste poklicali. Ljud moji dragi, moj sosed je v domu občanov, na obisk pa hodi snaha. KEr nima auta, jo pelje sin le ega. In pozdravit noteg ga ne gre. A si to res med vami egoističen starš želi? NE, jaz ne. Če bi bil še bolj ta sin mrzil svojega očeta, bi svojo ženo niti ne peljal k materi, pa še ima vedno toliko čuta. Hvalabogu da ga ima. ŽAl mi je da take zgodbe vidim in slišim.Spomnim se tudi nekega egoističnega soseda, ki je se kregal z ščerko. Je pa rekla, da pač “gre”. In ji je rekel,da lahko, a naj se če gre ,več ne vrača. HEHE, BOG JE HOTEL, DA SE JI NI TREBALO VRNITI.” Ni mu rabila dati tega veselja. ZAkaj navijam zanjo.Ker vem, da je oče odvraten. Pravi dialog, je vreden zlata. Nima veze,če postavite meje.A zlepa. Oni pa jih naj sprejmejo ali ne(grejo).Ne pozabite, beseda ubija. In še enkrat se sprašujem, zakaj za vraga, nekdo rovari in rovari v sobo najstnika,(mladostnika) ki želi nič druga, kot tiste 4×4 kvadrate čist zase in ključ na vratih, saj pa maste vi ves grunt z celo hišo povrhu, a problem je ravno tistih 4×4 kvadrate…No zgodb bi lahko našteval ogromno. LJudi, mejte se radi!.Ker lahk ose zgodi,da ne mine naslednje leto, pa vseh svojcev več niti ne bo med nami,da bi se z njimi sploh radi sprli. Ko bo sobica najstnika enkrat nedotaknjena, polna prahu in pajčevine, boste uvideli, kako hudičevo lahko duša zaboli. Srečno v novem letu !

Odgovor na objavo uporabnika
lolita556, 11.12.2020 ob 19:16

Kaj je narobe z mojo hčero , da se obnaša nespoštljivo do mene. Pride po enem mesecu domov in me z vrat zmerja, da sem hodila in štorala po njeni sobi, da sem vzela bratcu flasko , ki mu jo je ona kupila. Da imam veliko sob v hiši za pospravit, in da ni treba v njeno sobo hodit pospravljat. Res je , da sem bila v njeni sobi, jo pomila, pospravila posteljo in odnesla smeti in to z enim razlogom , ker hišo prodajamo in sem morala to sobo tudi pokazat. Flaške od bratca pa ne uprabljam, mogoče sem 1x pila iz nje, drugače pa jo tudi bratec ne uprablja.
Se vam zdi tako obnašanje sprejemljivo, punca je stara 24 let. Vskakič najde nekaj , da se krega. kako naj ravnam ob njenih izbruhih. enkrat sem ji rekla, da mi tak način ni všeč in da sem jaz tukaj doma in da mi ne rabi hodit pametovat domu, pa je to vzela , kot da sem jo zjagala iz hiše. Res me žalosti vse skupaj. Kako naj ravnam, da se odnosi s hčerko popravijo.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spakirat kufer pa pred sobo. Pa bo vidla kako in kaj… Dokler je to tvoja hiša se ne rabi pri teh letih tako obnašati

Mi mamo pa malo drugače😄In sicer moja starša spoštujeta mojo zasebnost,če imam obiske se sama umakneta,ne rabim niti rečt,će mata ona obiske se pa jaz umaknem. Vsi 4-je imamo iste pravice. Če mi kdo reče,da nič ni moje- jaz odidem😂 ker sta si me onadva naprckala! In to je tudi moj dom ravno tako kot njujin. Nihče se nikoli ne dere. Sem pa zadnje 3 leta v mansardi ,ki sem si jo sama uredila(bilo je pod streho,sama sem uredila papirje,ki so manjkali,pode,mavčne plošče,barvanje,vso pohištvo,zamenjala okna itd kar me je tudi stalo par tisoč €)  in nekako teh problemov več ni.

Hvalabogu,da imam starše kakršne imam! Da se do mene obnaša kdo tako kot vi tukaj pa res spizdim že takoj pri 18.ih 😄Zame je hiša NAŠA! Ni od mojih staršev ! Niti moja! Ampak naša! Otroci vam ne dolgujejo čisto nič! vi ste se odločili za njih,ne oni za vas. In dokler bo meni doma za biti,bom doma. Sicer mam svoje zgornje nadstropje financirano izključno iz mojega žepa tako,da se zatakne samo pri zunanjosti,ker tam ,ko jaz želim met teraso,bi eni meli drve zložene točno tam-in to,ko že jaz povem kaj želim tam met,prej ne.. pa podobne fore. Tako,da glede zunanjosti mamo občasne težave. Mati postavlja avto do vrat od hiše skoraj in zvozi vso travo,ki jo nasejam, a imamo garažo na drugi strani… Zaslužim dovolj,da lahko z danes na jutri grem prav tako imam še nekaj prihrankov. Ampak moja mama  se zaveda! da ni vsak dan mlajša! Da bo prej ali slej potrebovala pomoč-košnja trave,vinograd itd. In tako kot meni odgovarja ,da si ne rabim plačevat najemnine,njej odgovarja,da ji pomagam. Kupim vso hrano zase pa še malo za njo. Položnice plačam v razmerju 1/2. Tako,da stroškov z mano nima kvečjemu korist,če delama obratno ji tudi kaj skuham,pomijem posodo,pospravim oprano perilo itd.

Če mi pa katerikoli dan reče,da nič ni moje(kar ni,ker ni prepisano name) pa me več ne vidi nihče na obisku kaj še le pri kakšni pomoči.

Tako,da ja,midve mama vzajemno korist. Ostane mi vsak mesec cca 1050€ od 1500 in naj me vrag vzame,če s tem ne bi preživela v najemu ali pa dobila kredita. Tako,da meni je teoretično vseeno,če živim doma. Doma sem zato,ker se povečini fajn razumema,razen občasno glede dvorišča in mi je lepo živet z njo ,da ni osamljena ter zato,ker že tako imam celo nadstropje,moj pa hišo,kjer živi z ostarelim očetom in ne rabiva še ene nepremičnine… pa tudi staršem je lažje.… Razmišljam pa o nakupu  vikenda,da se bova lahko umaknila tja in imela nekaj “zares svoje privatnosti”.

Brez zamere ampak zdaj pa pretiravas.

New Report

Close