Najdi forum

odnosi med narkomani

kakšne odnose pa imajo narkomani med sabo? jaz si tako predstavljam: narkomani vse ljudi izkoriščajo, da bi prišli do droge. kako so potem lahko narkomani med sabo prijatelji? če vejo da sami izkoriščajo ljudi, kako potem imajo lahko za prijatelje druge narkomane? o tem večkrat razmišljam. mi zna kdo razložit?

Saj nimajo prijateljev. Takrat se gre samo za medsebojno korist in če ta izgine se vez prekine.
Sicer lahko rečem, da enega prijatelja sem imel, ko sem živel na cesti, ampak danes, ko se ne drogiram več, nimam z njim nič več skupnega. Torej niti prijatelj ni bil nikoli zares, saj drug o drugem ne veva nič.

vesela sem tvojega odgovora. predvsem zato, ker je na podlagi tvoje izkušnje. ne vem, če te lahko vprašam za nasvet kako bi se dalo motivirati narkomana, da bi nehal z drogiranjem, medtem ko zavrača vsako pomoč. ali res ni nobene stvari?

Najbolje tako, da mu vsakršno pomoč odrečeš dokler sam ne prosi zanjo. Dokler si v poziciji, ko ti njega prosiš da mu pomagaš, mu s tem ustvarjaš perfektne pogoje za manipulacijo.

Moja mama pravi, da ji je bila najtežja stvar v življenju mene postaviti na cesto. Takrat sem jaz izgubil dominantni položaj in sem bil kar naenkrat jaz tisti, ki je jokajoč prosil za pomoč.
To sicer še ni bila končna rešitev, ker se je stvar ponovila še nekajkrat s ponovnim padcem nazaj, je pa vsekakor pomemben kos sestavljanke.

to sem tudi sama že začela pred kratkim, da se ne menim več za tisto osebo. po tvojem nasvetu bom nadaljevala. samo problem je v tem, da se ta oseba tudi zame ne zmeni. tako ali tako dobi podporo drugod. mislim pa da starši te osebe ne bodo vrgli na cesto. tako ali tako pa gre tisti čas živet kam drugam in potem spet pride nazaj in to se ponavlja. službo ima tudi, tako da ne vem če bo kdaj zares na cesti. k meni se pa vrne samo takrat, ko mogoče nekaj časa nima nikogar in mu jaz prav pridem. samo zdaj mu ne pridem več tako prav kot nekoč zato si hitro druge poišče za izkoriščanje. ali je to sto procentno da bo poiskal pomoč če jo bo hotel?
kaj če bo ta oseba mislil, d me je že dovolj prizadela in si me ne bo upala prositi?

Če mu zraven drugi delajo potuho se bo težko sam odločil. Zakaj bi pa se, če mu je pa lepo?
V bistvu to izniči vsak trud in res ne vem kakšen nasvet bi še dal, če potem vse kar poskusiš podrejo drugi.

kako hudo pa je s tem? s čim se zadeva in kako pogosto?

anon zares sem vesela vseh tvojih odgovorov. jaz bom poskušala nekako najti rešitev za to osebo, samo mogoče bo še dolgo trajalo.

na igli je. zadeva se s heroinom, kokainom, različne jointe kadi pa mislim da tudi heroin in kokain skupi zmeša, pa metadon tudi uporablja in najbrž še kaj. večkrat na dan. že zjutraj mora, če hoče kam it. včasih popoldne vzame tako, da najprej enkrat vzame, čez pol ure pa še enkrat. vmes pa je velikokrat tudi pijan.

takoj na dto ali v bolnico, četudi se kasneje vrne na droge, vendar si nekaj časa pridobi za boljše delovanje telesa, ker takšen bo prej ali slej propadel-fizično in psihično, finančno pa je že sigurno itak, razen če je cicek bogatašev.

malo ga je treba zdrogirati tko, da mu bo kar slabo (to znajo v bolnici) in si bo želel prav treznost.

p

New Report

Close