Najdi forum

Sicer to avtorici ne bo v pomoč, pa vendar,… Moja sestra živi pri starših v mansardi in če ne bi večkrat prišla na obisk v staršem nenapovedano, bi mislila, da ona trpi. Kuha mama, okrog hiše kosi oče, otroka je čuvala mama, pa še bi lahko naštevala. Ker sestra nima nekega interesa po delu (ne doma, službe tudi nima več (je imela prenizko plačo)), pač morata večja stroške pokrivati starša (menjava strehe, centralne peči,…). Sestra in njen partner plačujeta v celoti elektriko- približno 45-50 evrov mesečno in plačata polovico drv, ki pa jih nato sežagata in zasekata starša. Če bi sestro poslušala- ona krije vse stroške in mora skrbeti za svojega otroka, pa čisti, da se vse sveti,… Se mi zdi, da še vedno ni odrasla in ne ve, kaj se njene dolžnosti. Potem pa je jezna in ne vem kaj še vse, ko gresta s partnerjem kam, pa pusti otroka pri starših in ne pove niti približno kdaj se vrne. Ji na misel ne pride, da bi pa mogoče tudi onadva kam šla. Zato mislim, da se morajo mladi preseliti na svoje (podnajem), kjer naj prevzamejo v celoti za svoje življenje odgovornost. Saj so krivi tudi moji starši, ker ne znajo reči ne in živeti s sestro kot s sosedi v bloku.

Res je zanimivo prebirat vaše misli, mnenja, kritike..

Yo_ tvoji hčerki že zdaj živita dokaj “samostojno” in to jima bo v veliko pomoč nekoč v življenju. Tudi jaz sem navajena večje samostojnosti in ne tega, da bi mi vsako stvar moral kdo naročiti ali mi pokazati, kaj naj naredim. To tu opazijo, pa vseeno. Mogoče bo pa katera od tvojih hčerk imela problem kot jaz, ko ji bo tašča šla obrisat prah, ki ga ni oz. je že obrisan. In ne gre se samo za prah, sem pač imela slab dan in mi je to šlo zelo v nos in mi še gre, gre se za to, da je pač domača v najini sobi, ki je edina samo najina in vse stvari v njej so najine. Pa čeprav je hiša njena. Saj drugje me ne moti, če prestavlja stvari in ima svoj red.

amanda3, kot rečeno, njemu se zdi ta zamisel neumna. Nevem če bi se ga dalo drugače prepričati, pa če tudi z dobrimi argumenti. Po eni strani ga razumem.

Treba bo temeljito razmisliti.

Zato pa e tako kot je, ker se s tipom obnašata kot dva otroka. Čeprav imata služvi, pomagata etc. se v določenih stvareh obnašata podrejeno, otročje. Zakaj je tako težko povedat mami oz. tašči, da je vajina spalnica meja vajine zasebnosti?

Ne, raje je bit tiho, požret in se po tihem jezit nad drugimi. Samo težave se s tem samo še nalagajo in nivo preproge se viša (s smeti pod njo). Kmalu se boš spotaknila in bo počilo.Bo takrat kaj lepše in boljše za vaš odnos?

Ha,ha morala bi imeti mojega sina. Ta reveš spregovori z menoj mogoče 5 besed in samo takrat ko me neobhodno rabi. Sicer pa ima tak mir pred menoj, da njegova žena niti ne ve, da sem na svetu. Pa v isti hiši. Torej, niso samo mrtve tašče dobre. Mogoče si pa tudi tašče želimo, da bi živele same, pa včasih žal ne gre.

Dragi moji starši, sinovi, hčere, zeti, snahe. Če imate možnost živite daleč narazen. Se boste imeli zelo radi. Življenje pod isto streho je pa ena sama muka. Nikoli ni miru in sporazumov. Sem tašča. Živim v svoji hiši z mladimi. Če bi imela večjo penzijo, bi si najela garsonjero in pobegnila. Tako pa zaenkrat še ne gre. Nič ne bom rekla kdo je kriv. Nihče in vsi. Kričanje otrok, loputanje z vrati, tuširanje ponoči, prerekanje, vreščanje, glasno muziko in take stvari zelo težko prenašam. Vsak ima svoj pogled na življenje. Jaz si želim mir, oni ne vedo, kaj je to. Če bi se odselili, bi jim z veseljem krila del najemnine. Tudi to je neizvedljivo. Že moja mama mi je rekla, da z mladimi ni mogoče živeti ( to sem bila jaz in moji). Tudi ona je bila ta mlada na kmetiji pred davnimi leti. Strahota. Tako je bilo in bo. Te preklete hiše z nadstropji, da si mladi gor naredijo stanovanje ali pa prizidek. Bežite narazen tisti, ki to lahko. Živite svoje življenje, kar se da lepo. Tako je kratko in ob enem tako malo časa zdravo. Vseeno pa bi prosila tiste, ki pridete k hiši in nič ne vlagate, da malo pomislite na tiste, ki so vse skupaj spravili. Vem, da je to težko razumeti. To lahko človek razume šele, ko si sam izkusi. Marsikdo si svoje otroke svoji. Posebno mame to rade počnejo s sinovi. Tako pač je. Sin je tvoj in pride neko ženšče in ti ga spelje. Grozno ne? Ta ženska je mami konkurenca in ponavadi vidi v njej same napake, da lažje razume “izgubo”. Pa lep pozdrav vsem.

jejhejej, co-co, ti si pa ena grozna egoistka.
Upam, da boš takrat, ko boš stara in onemogla, imela pred mladimi mir, ker te ne bo nihče obiskal.

Pri nas živita v nadstropjih dve družini- dva otroka.
pa kaj potem, če so kdaj glasni? mar nimaš nobenega dela, da jih tako vneto poslušaš?
Res si grozna.
Upam, da je takih tečk zelo malo.

pojdi stran,ker bos samo trpela. vem,da je ta korak zeeelllooo tezek. potrudi se. imej zivljenje, ki ti daje sreco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ce te bodo solze tolazile, joci. je vredno za svojo sreco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bravo za tebe.Točno to je bilo treba narediti. Zdaj vidim tudi sama. Jaz sem v hiši samo zato,da pucam,perem,likam….za vse nas . Naša mlada princeska z čikom v roki leži popoldne ,odgleda vse serije….razmetano pa tako,da imaš občutek,da je nekdo vdrl v njihovo stanovanje.ampak meni dol visi,kakšno imajo samo,da mene pustijo na miru.

Enkrat sem brala podben primer,ko je ženska šla v dom hišo pa podarila društvu za zaščito živali…ta mlade vse moti pri starih .samo denar ne.

Živjo.

Jaz imam pa tak problem. S fantom sva skupaj že štiri leta (oba sva stara 21 in nisva poročena niti nimava otrok, živiva pa vsak pri svojih starših) in do sedaj s taščo nisva imeli posebnih problemov.
V bistvu je prišlo najprej do konflikta med mojim očetom in taščo, ki sta mimogrede sodelovca. Oba sta bila na neki službeni zabavi in tašča je bila tam z nekim fantom, ki sta bila očitno več kot samo prijatelja (tašča je sicer ločena že več let) in to je naslednji dan meni oče omenil, da je spoznal tega fanta. To sem tudi jaz naprej povedla mojemu fantu, ker ga je vedno zanimalo s kom je njegova mami (svoje fante po ločitvi nikoli ni predstavila sinu). Moj fant je pa seveda vprašal mami, če ima res tega fanta in ona je vsa razburjena dejala, da se moj oče laže in da nima nikogar, potem pa je še v službi nadrla mojega očeta, kaj ima za govorit o njej in da se nas to ne tiče, s kom je ona. To me je logično zelo prizadelo, ker se mi zdi da bi morala imeti tasca spostovanje do mojega očeta(prišloje logično do nesporazuma…moj oče, ki je malo bolj starokopiten je mislil da sta par, v resnici je bil ta fant samo še ena avanturica) ona pa ga je po krivici nadrla. Torej to, da se mi nezdi prav, da je sla do mojega očeta sem ji tudi poskusala razloziti, vendar se ni hotela pogovarjati o tem.
Kar me je pa še najbolj razjezilo pa je to: Šla je prebrati najine sms-e s telefona, ki ga je moj fant pozabil v kuhinji, češ da bi videla, kaj sva govorila o njej, Po tem dogodku sem jaz rekla da ne bom več hodila k njim, ker sem zahtevala da se mi opraviči ona pa je rekla citiram: boli me kurac, vi nimate kj govort o meni. In to je to: ona pravi da se mulam, fant je nesrecen, ker nočem več biti pri njih in ker se zadnje čase le še prepira z mami, ko ji skuša dopovedat, da je naredila napako.
Nevem kaj narediti, mislim pa da je prav, da vztrajam pri zahtevi za opravičilo…Kaj mislite vi??

Vztrajati pri opravičilu, ker ti je rekla boli me @’?=#$$7, nimate kaj govort o meni? Saj verjetno tudi ti nočeš, da se ona vmešava v vajino razmerje mar ne?

Jaz pa imam težavo,da kandidatka za taščo tekmuje z mano glede kuhe,glede peke,glede tega katera je bolj suha in lepa 🙂 po eni strani mi je smesno,ker res ne more z mano v ničemer tekmovat 🙂 sem 25 let mlajša,tak da i’m hot, she’s not 😀 pa ceprav je to zdaj ful nesramno 🙂 v kuhi se bom do njene starosti tudi jaz izpopolnila. Nisem njen otrok in tudi z drugimi me malo preveč primerja. Drugace je zelo dobra in bi ti vse dala, ampak neke stvari me pa vseeno motijo. Drage tašče, vaši sini niso vaši ljubimci. Jaz ležem zvečer z njim v posteljo in ne razumem,zakaj bi ve mogle bit bolj seksi od snahe 😉 In zaradi vas so vasi sineki vse manj moski,ker bo pac mamica vse zrihtala. Jaz sem bolj moški od vaših sinov. Svojo vlogo ste odigrale, vedno boste njihove mamice in vaši sinovi vas bodo vedno imeli radi. Ampak zdaj je čas,da vaš sin nekomu postane mož in oče. Čas je da se osamosvoji. In nehajate tekmovat z nami,ker ste tud ve nekoč nekoč bile na našem mestu. Sprejmite nas,saj nas ma vaš sin rad take kot smo. Goveja juha pači takšna kot je vaša (zaenkrat),sicer pa mam svojo mamo,da me v čem izpopolni. Arrr,težke ste. Ne pa vse,ene ste super,bi vas takoj vzele za svoje :-*

Se moram oglasiti,..

Sama sem bila v podobni situaciji pred enajstimi leti, s tem, da sva midva že bila s svojo družino na svojem v svojem stanovanju. Z možem sva ravno iskala primerno parcelo, imela izbrano montažno hišo. Tast umre, tašča ostane sama v hiši in dobesedno prosi, da pridemo živet k njej. Bila je čisto strta in uboga, možev argument je bil “da ne bomo še nje izgubili”,.. pa smo se odločili. Smo v skupnem gospodinjstvu.
Če zdaj pomislim, ne vem, kaj mi je takrat bilo, da sem privolila v tako kombinacijo.
To je bila moja življenjska napaka.

No, sedaj so vaši otroci ze veliki,niste več uboge mlade mamaice, ki jih ogrožajo hudobne tašće, Kmalu boste same  postale tašče, in če imate sinove, se pripravite. Tamlade vas bodo nagnale, kar je sedaj, sploh v Sloveniji zadnji hit. Vnučke boste gledale na daljavo, čez ograje vrtcev. Vse se vrača in plača. Srecno.

New Report

Close